back to top
27 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Το Κάιρο ο επόμενος διπλωματικός σταθμός του υπ. Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με αντικείμενο την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, όπως αποκάλυψε ο ίδιος λίγες ώρες μετά την ιστορική υπογραφή με την Ιταλία. 

Αθήνα και Καΐρο βρίσκονται ήδη σε σχετικές διαπραγματεύσεις μέσω τεχνικών επιτροπών. 

Στόχος ήταν να πιάσουμε, μετά την Ιταλία, το νήμα με την Αίγυπτο, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Δένδιαςενώ χαρακτήρισε παραλογισμούς και πρόκληση στην κοινή λογική τις τουρκικές ενέργειες.  

Καμπανάκι για τον κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης από τον ΟΗΕ. Ο γγ του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι μια τέτοια κρίση θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες σε εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά και ενήλικους, εάν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού 

 

Σε χειρότερη οικονομική κατάσταση σχεδόν επτά στα 10 ελληνικά νοικοκυριά σε σύγκριση με έξι μήνες πριν, λόγω των επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Intrum 

Το ποσοστό φθάνει το 67% και είναι το υψηλότερο σε 24 χώρες στην Ευρώπη, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι στο 48%. 

 

Να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών καλεί τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ο γ.γ. του Οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ, παρά την οικονομική ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία.  

Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι απειλές για την ασφάλεια και οι προκλήσεις που εγείρονταν πριν από την κρίση δεν έχουν μειωθεί. 

 

Ξεπερνούν τις 411 χιλιάδες οι νεκροί παγκοσμίως από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Περισσότεροι από 7.238.000 τα κρούσματα.  

Μια ανάσα από τα 2 εκατομμύρια κρούσματα οι ΗΠΑ- 945 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.  

Οι φόβοι για δεύτερο κύμα πανδημίας στη χώρα ενισχύθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ. Όπως έγινε γνωστό,  έφεδροι της Εθνοφρουράς προσβλήθηκαν από τον Covid 19 μετά την ανάπτυξή τους απέναντι σε διαδηλωτές. 

 

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στη Λαμία καθώς θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν οι γονείς και το δύο μηνών μωρό τους, γείτονες με το ζευγάρι των ηλικιωμένων που επέστρεψε από τις ΗΠΑ και διαγνώστηκαν με τον Covid19.  

Εννέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 

 

Με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, που έχει ζητήσει το ΚΚΕ, ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή η διήμερη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Διατάξεις όπως αυτές για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την εισαγωγή των αγγλικών στα νηπιαγωγεία και την αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών.  

Νέο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια. 

 

Συγκέντρωση τις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό.  

Καταγγέλλει εκατοντάδες απολύσεις και δραματική μείωση μισθών. 

 Έλεγχοι της τροχαίας για τη χρήση κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.  

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.24 το πρωί δυτικά των Στροφάδων της Ζακύνθου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ 

 

Από αύριο οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, με την αρχή να γίνεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού, όπου θα δημιουργηθούν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.  

Το κέντρο της πόλης, πάντως, παραμένει ανοιχτό για όλους, με τον δήμο Αθηναίων να διευκρινίζει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία. 

Δωρεάν μαστογραφίες από τον δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.  

Μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται από σήμερα έως και την Παρασκευή στον αύλειο χώρο του ΟΠΑΝΔΑ, επί της οδού Σόλωνος 78. Τηλέφωνο για ραντεβού το 210-3626587.  

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 31ένας βαθμοί Κελσίου. 24 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι. 

  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα