back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστά για τις επόμενες 10 ημέρες θα παραμείνουν 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ένας δάσκαλος και μία δασκάλα – 80 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα.

Πολιτικό και νομικό δεδομένο, αλλά και διεθνές γεγονός για τη Μεσόγειο, αποκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη χθεσινή συμφωνία με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ. “Αναγνωρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι τα νησιωτικά εδάφη έχουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως και τα χερσαία”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. “Η Ελλάδα έχει τη γνώση, την περηφάνια και τη δύναμη να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της όποτε, όπου και όπως πρέπει”, πρόσθεσε. Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ανέφερε ότι προσφέρει ποιοτική, υλική, δομική και θεσμική αναβάθμιση του σχολείου.

…”Αυτονόητη πράξη ευθύνης και ιδεολογικής συνέπειας η καταψήφιση του νομοσχεδίου”, είχε δηλώσει νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την αντίθεση της στην επαναφορά της διαγωγής στο απολυτήριο και την απευθείας μετάδοση του μαθήματος μέσω κάμερας. Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να κάνει reality τη μαθητική ζωή με τις κάμερες στα σχολεία και ότι απαξιώνει τα ολοήμερα σχολεία. Για τεχνοκρατικό ιδεοληπτικό νομοσχέδιο με κάποια θετικά σημεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Αύριο, στις 12:00 το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Νέο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στις 7:00 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Στο 8% η ύφεση φέτος στην ελληνική οικονομία, στο 9,8% εάν υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ. “Η κυβέρνηση έφερε την ύφεση στην χώρα μας πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση, το τελευταίο τρίμηνο του 2019”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το διαδικτυακό φέτος 5ο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας, με απόδοση 0,25%. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ΕΚΤ εξετάζει την δημιουργία μιας bad bank για τα “κόκκινα” δάνεια που θα δημιουργήσει η πανδημία και εκτιμώνται σε 500 δις ευρώ.

Τις προτάσεις της για μια “σταδιακή και μερική” άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από την 1η Ιουλίου θα δημοσιοποιήσει αυτήν την εβδομάδα η Κομισιόν, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ. Χωρίς πλέον περιορισμούς θα μπορούν να επιστρέφουν στη χώρα τους, από τις 16 Ιουνίου και μετά, οι Αυστριακοί που θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, την Ιταλία ή την Κροατία, όπως ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.

…Τριπλασιασμό δικαιούχων με παράλληλη επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προβλέπει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021. Οι όροι και οι προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, στο www.athina984.gr. “Η μειωμένη ζήτηση στον τουρισμό δεν αντισταθμίζεται με 30 εκ. ευρώ”, σχολιάζει η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η επιμονή της πλειοψηφίας να αποκλείσει, όπως καταγγέλουν, από τον κατάλογο των μαρτύρων, πρόσωπα που έχει προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ολοκληρωμένη πρόταση για το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο καλοκαίρι ο δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη. Να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα, για το τι σχέδια και συμφωνίες υπάρχουν για το γήπεδο, ζητεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός.

Η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας βρίσκεται σήμερα, αύριο και μεθαύριο στον αύλειο χώρο του ΟΠΑΝΔΑ, Σόλωνος 78, προσφέροντας δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο. Εκεί βρίσκεται και μας ενημερώνει η Έλενα Μπρέγιαννη…

Στη διεθνή επικαιρότητα…Συναγερμός έχει σημάνει σε εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, καθώς η σουηδική αστυνομία διερευνά περιστατικό με πυροβολισμούς. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόπειρα ληστείας, χωρίς τραυματισμούς. Όλες οι πύλες εισόδου έχουν σφραγιστεί, καθώς θεωρείται ότι ο δράστης παραμένει εγκλωβισμένος στο κτίριο.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα – άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα