back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστές αυτή την ώρα η Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Βας. Σοφίας απο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο προσφέρει ποιοτική, υλική, δομική και θεσμική αναβάθμιση του σχολείου.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «νομοθετεί για την Παιδεία, έχοντας στο μυαλό της στην τσέπη των σχολαρχών και στο βούρδουλα των παλιών γυμνασιαρχών», άσκησε από το βήμα της Βουλής,ο Αλέξης Τσίπρας. Μίλησε δε,για fake προσήλωση της κυβέρνησης στην αριστεία ,επικαλούμενος συγκεκριμένες περιπτώσεις κυβερνητικών στελεχών που αποκαλύφθηκε πως δεν διαθέτουν πτυχίο με πιο πρόσφατη αυτή του γενικού γραμματέα Τουρισμού.

Δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων της ΝΔ από όλη την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανάταξη της χώρας και το πως η κρίση θα αξιοποιηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει η χώρα

Σε ενίσχυση των επιχειρήσεων με την καταβολή μέρους των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τους οποίους μειώνεται το ωράριο απασχόλησης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει αύριο στη Βουλή. Η παρέμβαση γίνεται παράλληλα με την επιδότηση από το κράτος και του χρόνου που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται μετά από απόφαση της επιχείρησης εντασσόμενος στο πλαίσιο του προγράμματος “Συν-Εργασία” κόστους 190 εκ.ευρώ…

Έντεκα νέα κρούσματα κορoνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν για τις επόμενες 10 ημέρες 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ένας δάσκαλος και μία δασκάλα – 80 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των δημοσιονομικών στόχων της ελληνικής οικονομίας και για το 2021 άφησε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι “οι υπουργοί στο Eurogroup κατανοούν τί είναι εύλογο για την Ελλάδα. Στο μεταξύ, η 6η μεταμνημονιακή έκθεση της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί στην ατζέντα του αυριανού Eurogroup. Το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την εκταμίευση 748 εκ. ευρώ προς τη χώρα μας. Αύριο το πρωί, συνεδριάζει και το ΔΣ του ESM. Αναμένεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων εκθέσεών του, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων που αφορούν στο πρόγραμμα που ολοκλήρωσε ο Μηχανισμός με την Ελλάδα, αλλά και η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά από αυτό.

Ανοίγει, με απόφαση του ΣτΕ, ο δρόμος προκειμένου ο ΟΛΠ να ιδρύσει ναυπηγείο στην περιοχή της ναυπηγο-επισκευαστικής ζώνης του Περάματος. Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο και αύριο το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πύλη Περάματος.

Επίθεση από οπαδούς δέχθηκε το απόγευμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος βρισκόταν σπίτι του. Σύμφωνα με την αστυνομία 100 άτομα έφτασαν με 50 δίκυκλα και άρχισαν να γράφουν συνθήματα στον περίβολο της οικείας του μεγαλο-μετόχου της ΚΑΕ.

Αρχίζουν από αύριο οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Αφετηρία η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας και η Ηρώδου Αττικού, όπου θα δημιουργηθούν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.

Στο Μόναχο αυτοκίνητο έπεσε σκοπίμως -σύμφωνα με πληροφορίες- σε μικρή ομάδα ατόμων. Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Για την ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, φαίνεται ότι αναζητούνται ο οδηγός και ενδεχομένως ένα ακόμη άτομο

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα – άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα