back to top
27.3 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

27.3 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ανάσα» για τη Βαρβάκειο Αγορά

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία του κορονοϊού έπληξε σε μεγάλο βαθμό τις αγορές της Βαρβακείου, καθώς ο τζίρος των καταστημάτων έπεσε κάθετα. Ακόμα και το Πάσχα, η εικόνα της κρεαταγοράς ήταν αγνώριστη σε σχέση με άλλες χρονιές, όταν, δηλαδή, η αγοραστική κίνηση ήταν πολύ υψηλή.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, πάντως, ήταν αναμενόμενο ότι θα επιφέρει αύξηση στην κίνηση και στις τρεις αγορές, με την ιχθυαγορά να έχει και την υψηλότερη λόγω, ίσως, και των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται από το Μάιο και μετά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με εργαζόμενους της Βαρβακείου, όσο περισσότερο χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, τόσο θα αυξάνεται η κίνηση των καταναλωτών, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι η αγορά θα πλησιάσει τα προ κορονοϊού νούμερα. Άλλωστε οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι πολύ έντονες.

Οι τιμές

Όσον αφορά στις τιμές των προϊόντων στις τρεις αγορές -ιχθυαγορά, κρεαταγορά, οπωραγορά- στα ψάρια είναι μειωμένες από 5 έως 7% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ως αποτέλεσμα της αυξημένης παράγωγης που επιφέρει η καλοκαιρία.

Στην κρεαταγορά οι τιμές παραμένουν σταθερές τους τελευταίους μήνες, ενώ στην οπωραγορά, όπου οι διακυμάνσεις είναι συνεχείς, δεν παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα