back to top
21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Στις 15 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία Ολλανδία

Διαβάστε επίσης

Στις 15 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, ενώ Αλβανία και Σκόπια ανοίγουν μόνο για ταξιδιώτες με συγκεκριμένους σκοπούς και όχι για τουριστικούς σκοπούς. Διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας της EASA.

Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επιτρέπονται όλες οι πτήσεις, πλην Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Βρετανίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Σκοπίων.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για το σχέδιο υγειονομικής κάλυψης της χώρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κεντρικό ρόλο στο σχέδιο της κυβέρνησης παίζει η διασύνδεση των νησιών με νοσοκομεία αναφοράς Covid-19, η πρόσβαση των νησιωτικών περιοχών σε έλεγχο ανίχνευσης του ιού, όσο και η ενίσχυση του συστήματος διακομιδών, τόσο με πλωτά όσο και με εναέρια μέσα.

Ο Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το σχέδιο για κλίνες Covid-19 και κλίνες ΜΕΘ στα νησιά. Ωστόσο, σε περίπτωση ανάγκης, οι ασθενείς θα διακομισθούν σε κέντρα αναφοράς. Όπως τόνισε, ενισχύθηκαν στα νησιά οι γιατροί, έγιναν εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας.

Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί οι περιφέρειες, ενώ οι δομές έχουν στελεχωθεί. Ήδη έχουν γίνει προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και έχουν εγκριθεί 1.100 νέες προσλήψεις.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα