back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε ζωντανή, δημόσια διαβούλευση, μπαίνουν από σήμερα οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων οι οποίες επεκτείνονται και στην Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Μεγάλου Περιπάτου.

Οι παρεμβάσεις έχουν πιλοτικό χαρακτήρα ώστε το επόμενο διάστημα, όπου χρειαστεί, να υπάρξουν βελτιώσεις και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητα στην πόλη μας. Ειδικότερα στην Πανεπιστημίου, κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν έναν ασφαλή ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων και έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο, ο οποίος καλύπτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Στα Μέσα μαζικής μεταφοράς παραχωρείται μια λωρίδα αποκλειστικής χρήσης, ενώ τα άλλα οχήματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε δύο λωρίδες, στις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Αίσιο τέλος είχε η χθεσινή εξαφάνιση 10χρονου κοριτσιού στις Αχαρνές, καθώς το παιδί βρέθηκε νωρίτερα. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την εξιχνίαση της υπόθεσης με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας, η οποία βρέθηκε χθες το πρωί. Το παιδί υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ παρακολουθείται και από παιδοψυχολόγο.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αρχίζουν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Τις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φέτος θα διεκδικήσουν συνολικά, περίπου 100.000 υποψήφιοι.

Από το τέλος Ιουλίου, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται την ίδια ημερομηνία, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι πρόκειται για μία δομική αλλαγή στην πληρωμή των συντάξεων, η οποία θα συντελεστεί από την πληρωμή του μηνός Ιουλίου. Ενόψει δε του ανοίγματος των εποχιακών ξενοδοχείων από αύριο, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «Ο ξενοδόχος είναι υποχρεωμένος να ανοίξει το ξενοδοχείο του και να σταλεί η αναστολή συμβάσεων εργασίας στην ΕΡΓΑΝΗ. Αν δεν το ανοίξει και δεν βάλει σε αναστολή τους εργαζομένους του θα τούς πληρώσει το μισθό» διεμήνυσε ο υπουργός. Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι καλύπτονται και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του τουρισμού.

Αυξάνονται από αύριο οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Αθηνών, ενώ απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό αρχίζει να υποδέχεται από αύριο και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Βασική προϋπόθεση για την προστασία επιβατών και εργαζομένων η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, και η τήρηση των αποστάσεων. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αίρονται οι περιορισμοί στις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται μόνο για ταξιδιώτες που έχουν συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μ. Βρετανία και την Τουρκία. Για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, διατηρείται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αθλητική επικαιρότητα και για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα.

Στις 7 και τέταρτο παίζουν: ΟΦΗ – ΑΕΚ και στις 9 και μισή: Ολυμπιακός – Άρης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα