back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή έως αυτήν την ώρα η οδός Αριστοτέλους, μπροστά στο υπ. Υγείας, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι και γιατροί.

Την υπομονή και κατανόηση των οδηγών ζητεί ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου. Για τη διευκόλυνση όσων μετακινούνται με ΙΧ, έδωσε στη δημοσιότητα χρήσιμες οδηγίες με εναλλακτικές διαδρομές. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 35χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας. Η κατηγορούμενη, η οποία οδηγήθηκε νωρίτερα το πρωί ενώπιον του ανακριτή έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής, ενώ η παρουσία της στο γραφείο διήρκησε ελάχιστο χρόνο.

«Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε, δήλωσε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Κατά την έξοδό της η κατηγορούμενη και λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό της δέχθηκε φραστική επίθεση από μία γυναίκα που βρισκόταν το προαύλιο της Ευελπίδων .

Σημαντική άνοδο κατά εννέα θέσεις παρουσίασε η Ελλάδα κατά το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute for Management Development της Ελβετίας, και πλέον βρίσκεται στην 49η θέση μεταξύ 63 οικονομιών.

Η Ελλάδα πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις σε επιμέρους δείκτες όπως η Οικονομική Αποδοτικότητα, η Κυβερνητική και Επιχειρηματική Αποτελεσματικότητα, καθώς και στην κατηγορία Υποδομών.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα, με στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας.

Σε συνέντευξή του σε ισραηλινή εφημερίδα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι «φυσικοί σύμμαχοι», και πως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για συντονισμένη δράση μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως οι επενδύσεις, ο τουρισμός και η άμυνα.  Αναφερόμενος στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι αναμένει από την Τουρκία “να εγκαταλείψει τα νέο-οθωμανικά της όνειρα και να συμμετάσχει στην περιφερειακή συνεργασία, μόνο ως ισότιμος και νόμιμος εταίρος και όχι ως νταής της περιοχής”.

Με κέρδη εξελίσσεται σήμερα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανατρέποντας το χθεσινό αρνητικό κλίμα. Πριν από λίγο ο Γενικός δείκτης βρισκόταν στο συν 2,52 % στις 664,34 μονάδες.

Σε απόσπασμα μυθιστορήματος του συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο Μαρκοβάλντο με θέμα την μόλυνση ποταμού από παρακείμενο εργοστάσιο και σε άρθρο του δημοσιογράφου Κοσμά Βίδου για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Η Φιλόλογος και Διευθύντρια σπουδών του φροντιστηρίου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Μαριάννα Δάβου θα μας δώσει ένα πρώτο σχολιασμό για τα θέματα……….

Στους 185 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, μετά το θάνατο 74χρονου από τον Εχίνο Ξάνθης. Στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία την πανδημία  συγκαταλέγεται η χώρα μας σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ.

Την επιμέλεια της μικρής Μαρκέλλας διεκδικεί ο 26χρονος αδελφός της Χρήστος που μετέβη στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει σχετικό αίτημα στην εισαγγελέα ανηλίκων, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του, είναι θέμα ίσως ακόμη και ωρών να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες στην υπόθεση εξαφάνισης του 10χρονου κοριτσιού.

Τη στήριξη όλων μας ζητάει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, που πραγματοποιεί ο οργανισμός. Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, σε όλη την Ελλάδα.

Επιστήμονες στην Ελβετία, ανάμεσά τους διακεκριμένος Έλληνας ερευνητής της διασποράς, δημιούργησαν την πρώτη στον κόσμο φορητή συσκευή «τσέπης» που -σε συνδυασμό με εφαρμογή στο κινητό- μπορεί να ανιχνεύσει άμεσα τα επίπεδα μεθανόλης στα ποτά και έτσι να αποκαλύψει αν αυτά έχουν νοθευτεί.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 32 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα