back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει τις οδηγίες για την αγωγή των ασθενών του κορονοϊού ώστε να περιλάβουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής που έδειξαν ότι το φθηνό, ευρείας χρήσης στεροειδές δεξαμεθαζόνη είναι αποτελεσματικό στα βαριά περιστατικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών- που ανακοινώθηκαν χθες- η δεξαμεθαζόνη, που χρησιμοποιείται από το 1960 ως αντιφλεγμονώδες σε νόσους όπως η αρθρίτιδα, μείωσε κατά το ένα τρίτο την θνητότητα μεταξύ των σοβαρότερων νοσηλευόμενων περιστατικών του COVID-19.

Προκαταρκτικές αλλά ενθαρρυντικές είναι και οι αναλύσεις μελέτης από την Κίνα για τη θεραπεία με πλάσμα από αναρρώσαντες ασθενείς με COVID-19, όπως αναφέρουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ανάμεσά τους και ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θάνος Δημόπουλος. Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «το πλάσμα φαίνεται πως θα αποτελέσει μία επιπλέον θεραπευτική επιλογή μαζί με τη ρεμδεσιβίρη”.

Στους 187 ανέρχονται οι νεκροί από κορονοιό στη χώρα μας, μετά τον θάνατο δύο ηλικιωμένων ασθενών από τον Εχίνο Ξάνθης.

Σε ύψος – ρεκόρ, 218,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα φθάσει ο νέος δανεισμός του γερμανικού κράτους, μετά και την χρηματοδότηση πρόσθετων μέτρων στήριξης της οικονομίας που ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, λόγω του COVID. «Μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μια τέτοια ισχυρή δράση επειδή μειώσαμε το χρέος μας τις καλές εποχές και τώρα έχουμε σταθερά δημοσιονομικά στοιχεία», δήλωσε σχετικά ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχει προσαχθεί μια γυναίκα που φέρεται να εμπλέκεται στην αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εντοπίστηκε στην παραλία της Κατερίνης και οδηγήθηκε στις Αστυνομικές Αρχές όπου θα ακολουθήσει η διαδικασία της αναγνώρισης και ταυτοποίησης προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκείνη που άρπαξε την ανήλικη το μεσημέρι της περασμένη Πέμπτης ενώ επέστρεφε από το σχολείο στο σπίτι της .

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή να απολογηθεί τη Δευτέρα, ο ψευτογιατρός που συνελήφθη κατόπιν εντάλματος στην Αττική καθώς προμήθευε με σκευάσματα ασθενείς που είχε πείσει να διακόψουν τη θεραπεία τους. Έχασαν τη ζωή τους δύο ανήλικοι 14 και 16 χρόνων και ένας 76χρονος. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή , διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Ερώτηση και κατάθεση εγγράφων προς τον πρωθυπουργό για το ποια είναι τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο αναφορικά με την ενημερωτική δαπάνη που αφορούσε την εκστρατεία για τον κορονοϊό, κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην ερώτηση του ότι η στάση της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ είναι αδιαφανής και ακόμη πως … «η εξόφθαλμη αυτή στάση, εξώθησε μέχρι και στελέχη της συμπολίτευσης, όπως η κ. Μπακογιάννη, να ζητήσει δημόσια την κατάθεση πλήρους και αναλυτικού καταλόγου με τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν και, κυρίως, με τα ποσά χρηματοδότησής τους.

Για προαποφασισμένη δίωξή του, που είχε προαναγγελθεί από μερίδα του Τύπου, έκανε λόγο ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα εξέτασής του από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι το μόνο αδίκημα που εντόπισε η Επιτροπή, είναι η ζωοκλοπή , καθώς όπως υποστήριξε, η κυρία Ράϊκου, η κυρία Τσατάνη και οι λοιποί ,πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, ενώ για τον χαρακτηρισμό Ρασπούτιν που του αποδίδουν, είπε ότι υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ράϊκου.

Άσφαιρη και χαμένη σε έναν ανούσιο βερμπαλισμό χαρακτήρισαν την πρώτη ημέρα εξέτασης του κ Παπαγγελόπουλου από την Επιτροπή, κύκλοι της ΝΔ.

Υπεγράφη απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών με την οποία παρατείνεται η ισχύς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

Την ανασφάλεια των εργαζομένων καταδεικνύει έρευνα της ALCO για τη ΓΣΕΕ υπό την βαριά σκιά της υγειονομικής κρίσης. Ανασφαλείς για τη θέση εργασίας τους δηλώνουν τέσσερις στους δέκα ενώ περισσότεροι από τρεις στους δέκα, δηλώνουν ότι έχει μεταβληθεί η σχέση εργασίας τους μετά την πανδημία. Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, αρχής γενομένης από τις 25 του μήνα, οπότε θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, διεκδικώντας την λήψη μέτρων ώστε να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση Παπαδημούλη με τα μισθωμένα ακίνητα είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι το πως αξιοποιεί την περιουσία του ο καθένας είναι δικό του θέμα. Ο κ Χαρίτσης αναρωτήθηκε “γιατί δεν γίνονται ανάλογες συζητήσεις π.χ. για το Πόθεν Έσχες και τα χρέη δεκάδων στελεχών της ΝΔ, του πρωθυπουργού και του ίδιου του κόμματος της ΝΔ, που το 2019 εν μέσω κρίσης αύξησε το δανεισμό του από τις τράπεζες κατά 30 εκ. ευρώ”.

Προς το τέλος του καλοκαιριού θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τελική μορφή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι ανοιχτή στη συζήτηση για βελτιώσεις και τώρα ουσιαστικά κάνει διαβούλευση στην πράξη.

Σχετικά με την κριτική που έχει δεχθεί για τα παγκάκια που κόστισαν σχεδόν 6 χιλιάδες ευρώ, ο κ Μπακογιάννης εξήγησε ότι δεν πρόκειται για παγκάκια, αλλά για σύνθετες κατασκευές οι οποίες ζυγίζουν ένα τόνο, άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδιο, έχουν ειδική βαφή αντί γκράφιτι και αντέχουν στο χρόνο.

Σχετικά με το προσφυγικό και τη συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας, δήλωσε πως πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν που να πάνε και δεν μιλούν ελληνικά, ωστόσο κάπου πρέπει να πάνε, όχι όμως σε μία πλατεία. Για αυτό όπως είπε ο δήμος συνεργάζεται με το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Άσυλου, ενώ υπάρχουν και αλλά εργαλεία όπως η επιδότηση ενοικίου μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, για να δοθεί λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα.

Διαγωνισμό για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξήγγειλε ο Δήμος Ταύρου Μοσχάτου. … περισσότερα θα μας πει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος….

Αύριο ανακοινώνεται επίσημα το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολης, που ξεκινά στις 15 Ιουλίου – Θα επιτρέπεται η είσοδος σε 1000 άτομα αντί για 6.000 που χωρά η Τεχνόπολη.

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα