back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

«Διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα σκέφτεται ο πρωθυπουργός

Διαβάστε επίσης

Σε ρυθμό ανασχηματισμού εισέρχεται η πολιτική ζωή της χώρας μετά την χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ισραήλ σε «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί ανασχηματισμού που έχουν φουντώσει εκ νέου τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με χιούμορ ότι «τις αποφάσεις, όπως ξέρετε, τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…». Όταν ωστόσο οι δημοσιογράφοι επέμειναν στις ερωτήσεις για το ζήτημα αυτό, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Η αναφορά αυτή ερμηνεύεται από πολλούς ως επί της ουσίας προαναγγελία ανασχηματισμού, χωρίς να είναι σαφής πάντως η χρονική στιγμή που θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μία τέτοια κίνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε αφήσει από χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά την 1η Ιουλίου που θα ανοίξει πλήρως και ο τουρισμός, “σε χρόνο που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός”, όπως είχε πει. Είχε εκφράσει παράλληλα την άποψη ότι “δεν θα γίνουν σαρωτικές αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης που σε μεγάλο βαθμό είναι επιτυχημένο”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα