back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Με τη Βιολογία και την Κοινωνιολογία συνεχίστηκαν για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα εξετάστηκαν στη Βιολογία Κατεύθυνσης και τη Βιολογία Γενικής Παιδείας. 

Για την πρώτη εκτίμηση των σημερινών θεμάτων στη Βιολογία στην τηλεφωνική μας γραμμή έχουμε την υπεύθυνη μαθήματος στον Όμιλο Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Ανδριάνα Ακτύπη…. 

Σειρά τώρα στο μάθημα της Κοινωνιολογίας…..ο Υπεύθυνος στον όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Θεοδόσης Γκελτής θα μας δώσει τον πρώτο σχολιασμό….. 

Η ανάλυσή των θεμάτων και για τα δυο μαθήματα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 2.   

Σε εξέλιξη οι εργασίες της συνόδου Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για τη σύσταση και χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Αποτελεί συλλογική ευθύνη μας να καταλήξουμε σε συμφωνία” έγραψε νωρίτερα στο τουίτερ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.  

Χθες η Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι ποτέ κατά το παρελθόν η συνοχή και η αλληλεγγύη δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο σήμερα.  

Αποφάσεις πάντως δεν αναμένονται ως τον Ιούλιο. 

Έλλειμμα 1,1 δισεκ. ευρώ, μικρότερο κατά 264 εκατ. ευρώ από εκείνο του Απριλίου του 2019 κατέγραψε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον περασμένο Απρίλιο. Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών περιορίστηκε, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές.  Οι εξαγωγές καυσίμων σε σταθερές τιμές σημείωσαν μικρή πτώση κατά 2,4%, ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 14,2%. 

 

Τα νησιά κοντά στην Τουρκία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα, επιμένει η Άγκυρα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, παρουσίασε ανανεωμένους χάρτες με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, και υποστήριξε ότι η Ρόδος και η Κρήτη δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.   

 

 Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές σε Εχίνο και Αγίασμα Ροδόπης, λόγω της επανεμφάνισης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Στους 189 ο συνολικός αριθμός των θυμάτων.  

 

Υπάρχει χαλάρωση των μέτρων από τον κόσμο. Εμείς προσπαθούμε για την επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν είναι σωστό να απομονωθεί η χώρα, δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ  Πρόσθεσε ότι η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει αναλαμβάνοντας το ρίσκο. Δεν είναι μηδενική η πιθανότητα για ένα δεύτερο κύμα, αλλά νομίζω ότι θα είναι ήπιο κατέληξε ο Καθηγητής. 

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον νέο κορονοϊό σε αθλητές και αθλούμενους, σε εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, ξεκινά ο ΕΟΔΥ, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του προέδρου του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά. 
 

Οι ΗΠΑ τιμούν σήμερα την κατάργηση της δουλείας σε μια περίοδο έντασης και συνειδητοποίησης των διακρίσεων που ακόμη αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί. 

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες σε πολλές πόλεις, από τη Νέα Υόρκη ως το Λος Άντζελες, για την 155η ( ΕΚΑΤΟΣΤΉ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΉ ΠΈΜΠΤΗ) επέτειο της 19ης Ιουνίου του 1865 όταν οι σκλάβοι στο Γκάλβεστον του Τέξας έμαθαν ότι είναι πλέον ελεύθεροι. 

 ΚΑΙΡΟΣ 

 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.  

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διατηρηθούν ως την Τετάρτη, ενώ τοπικά θα σημειωθούν ξανά χαλαζοπτώσεις.  

Για σήμερα, αίθριος ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία  στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα