back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα αυξημένη παραμένει η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στη χώρα μας ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 190. Πρόκειται για γυναίκα 71 ετών η οποία κατέληξε χθες βράδυ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Τον Ιούλιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών η νομοθετική διάταξη για την έκτακτη ρύθμιση, με βάση την οποία όλοι οι πληττόμενοι από την πανδημία του κορονοϊού θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με επιτόκιο που θα κυμαίνεται στο επίπεδο του 2,5%. Στη νομοθετική διάταξη θα περιλαμβάνεται και το νέο πλαίσιο αυξημένων δόσεων για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και του ΕΝΦΙΑ καθώς και η έκπτωση φόρου 2% στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος.

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξέρουμε το ακριβές ποσοστό της μείωσης προκαταβολής φόρου που θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα -κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού- τα δημοτικά γυμναστήρια της Αθήνας. Η χρήση για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο θα είναι δωρεάν, ενώ θα επιτρέπονται έως τρεις επισκέψεις εβδομαδιαίως. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, ο οποίος απέδωσε την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σε σφαγείο της περιοχής, στους αλλοδαπούς εργαζόμενους από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Να απολογηθεί για τα «ανάρμοστα» σχόλιά του, τον κάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος πραγματοποιούσε σήμερα επίσκεψη στην Σόφια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε τη χρήση «δυσφημιστικών και γεμάτων μίσος» δηλώσεων του πρωθυπουργού της Τσεχίας Αντρίς Μπάμπις έναντι ευρωβουλευτών που βρίσκονταν σε αποστολή στη χώρα του για να ελέγξουν καταγγελίες ότι χρησιμοποίησε ευρωπαϊκούς πόρους για να χρηματοδοτήσει εταιρείες του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, λόγω έργων σε φρεάτια. Συγκεκριμένα από τις 7.30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρχει τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας στην αριστερή λωρίδα, στο ρεύμα ανόδου, προς Κηφισίας. Εργασίες από σήμερα και ως τις 15 Αυγούστου και στην οδό Ακαδημίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Θα υπάρχει τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας στην αριστερή λωρίδα, από την οδό Θεμιστοκλέους έως την οδό Ζωοδόχου Πηγής.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα:

8 και μισή ΠΑΟΚ-ΟΦΗ και 9 και μισή ΑΕΚ- Άρης.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις στην Αττική αυξημένες κατά διαστήματα μέχρι τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα