back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε η βρετανική αστυνομία την χθεσινή επίθεση στην πόλη Ρέντινγκ της Νότιας Αγγλίας με 3 νεκρούς και 3 τραυματίες όπως μετέδωσε το BBC. Επίσης στη Βρετανία, συναγερμός σήμανε και στο Μάντσεστερ, όπου από πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ένας άνδρας και τραυματίστηκε σοβαρά ένας άλλος. Συναγερμός και στη Μινεάπολη, μετά από πυροβολισμούς που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων 11 ανθρώπων.

Σε προληπτική, προσωρινή, καραντίνα τέθηκε μέρος του ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Φιλιατών, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού στη Θεσπρωτία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για 52χρονη γυναίκα από την Παραμυθιά. Στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς , όπου προσήλθε αρχικά η 52χρονη, έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους ενώ για λόγους ασφαλείας, για μια εβδομάδα το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά ενώ αναστέλλεται η συνταγογράφηση, η εξέταση τακτικών περιστατικών και η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων.

Σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένη, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μια γυναίκα 84 ετών, η οποία βρέθηκε χωρίς της αισθήσεις της και με κτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, στο σπίτι της στην Πρέβεζα χθες το βράδυ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για την υπόθεση συνελήφθη και ανακρίνεται ένας 40χρονος Πακιστανός, ο οποίος θα οδηγηθεί αργά το απόγευμα στον εισαγγελέα, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων από αύριο ,που είναι το τελευταίο πεδίο της Δικαιοσύνης που επανέρχεται στην κανονικότητα μετά τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Σε αναστολή, ωστόσο, ως τις 15 Ιουλίου, τέθηκαν οι δίκες στα ποινικά δικαστήρια της Ξάνθης, μετά την εμφάνιση και νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Κολωνός ήταν σήμερα στο επίκεντρο των κυριακάτικων επιχειρήσεων καθαριότητας και απολύμανσης, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. «Εδώ και έξι μήνες, οι Κυριακές στις γειτονιές της Αθήνας έχουν αλλάξει. Φροντίδα του δήμου για όλες τις γειτονιές και ποιότητα ζωής σε όλη την Αθήνα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Επαναλειτουργούν από αύριο -κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού- τα δημοτικά γυμναστήρια της Αθήνας. Η χρήση για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο θα είναι δωρεάν, ενώ θα επιτρέπονται έως τρεις επισκέψεις εβδομαδιαίως.

Φωτιά ξέσπασε στο Βασιλικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καεί χαμηλή βλάστηση . Τοπικά site αναφέρουν ότι η φωτιά έφτασε έως τις αυλές σπιτιών χωρίς να απειλήσει τελικά τις κατοικίες. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Στις 9.30 το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την 3η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα:

Για τα Play Out: Στις 7 και τέταρτο Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος και στις 7 και μισή Ξάνθη – Παναιτωλικός .

Και ο καιρός

Για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα