back to top
29.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

29.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Μία από τις μεγαλύτερες δράσεις αντιγκράφιτι στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Μία από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι δράσεις βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Ιουνίου στην οδό Πατησίων.

Οι εργασίες έχουν φτάσει μέχρι σήμερα μέχρι το ύψος της οδού Χαλκοκονδύλη και πραγματοποιούνται τις βραδινές ώρες που δεν υπάρχει κυκλοφοριακή κίνηση.

Παρέμβαση μήκους ενός χιλιομέτρου

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου και θα καλύψει την Πατησίων από την Ομόνοια μέχρι το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στις δύο πλευρές της. Υπολογίζεται ότι θα καθαριστεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου ένα σύνολο επιφανειών μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και ύψους 3,5 μέτρων. Ο καθαρισμός γίνεται σε μάρμαρα, ρολά καταστημάτων, τοιχοποιίες και ΚΑΦΑΟ. Ενώ και τα πεζοδρόμια απολυμαίνονται με ειδικό υλικό και καυτό νερό 90 βαθμών και πίεσης 500 bars.

Τι λένε καταστηματάρχες και περαστικοί

Καταστηματάρχες και περαστικοί μιλούν για μια παρέμβαση που ποτέ δεν είχαν δει στην περιοχή τους, προσθέτοντας ότι οι τοίχοι και οι κολόνες μέχρι πρότινος ήταν γεμάτες με αφίσες, συνθήματα και γκράφιτι με την αισθητική εικόνα να είναι πολύ πολύ άσχημη δίπλα από τις βιτρίνες των καταστημάτων τους. Μιλούν πλέον για μια διαφορετική εικόνα με τους τοίχους όλους καθαρούς και εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας. Ελπίζουν σε συνέχεια και μετέπειτα σε στενή παρακολούθηση για την διατήρηση της καλής εικόνας μιας και όπως δηλώνουν « μετά από μια πορεία ή μεμονωμένα κάποια ασυνείδητα άτομα προχωρούν σε αντίστοιχες ενέργειες». Το μήνυμα που στέλνουν στον δήμαρχο Αθηναίων είναι ξεκάθαρο: « Να προχωρήσει την αντίστοιχη πρωτοβουλία και σε άλλους δρόμους του κέντρου, ακόμη και σε γειτονιές της Αθήνας».

Υλικά που αποτρέπουν την επανατοποθέτηση αφισών

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με την συνεργασία των ανθρώπων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, να σημειώσουμε ότι η εταιρία «Karcher» έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας με δική της δωρεά το μεγάλο και σχεδιασμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έργο.

Η δράση καθαρισμού έχει επίσης και πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς όχι μόνο σβήνονται τα πολιτικά συνθήματα, αλλά χρησιμοποιούνται υλικά τα οποία αποτρέπουν την επανατοποθέτηση αφίσας. Η στόχευση αφορά κυρίως τις πολιτικές αφίσες κι αναμένεται να επηρεάσει πολύ περισσότερο τις πολιτικές συλλογικότητες και τα σωματεία.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από ειδικά συνεργεία τα οποία προχωρούν στον καθαρισμό με πλυστικά μηχανήματα πίεσης ζεστού-κρύου νερού αλλά και στην τοποθέτηση ειδικού υλικού anti-graffiti και υδρόφοβης μπογιάς. Υλικά τα οποία αποτρέπουν την επανατοποθέτηση αφίσας και διευκολύνουν τον καθαρισμό νέας ρύπανσης που μπορεί να γίνει με μπογιές και κάθε άλλο τρόπο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα