back to top
36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να είναι και η σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο αναφορικά με τις διαδηλώσεις που ψηφίζεται σήμερα. Σε μισή ώρα η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.  

Το ΚΙΝΑΛ, αν και προανήγγειλε υπερψήφιση επί της αρχής, ζητά την κατάργηση της αστικής ευθύνης του διοργανωτή. 

 

Η Κοινοβουλευτική μας ομάδα καταθέτει σήμερα τροπολογία που αφορά την κατάργηση της αστικής ευθύνης του επικεφαλής , αφορά στην εξαίρεση των πολιτικών κομμάτων αλλά και των τριτοβάθμιων οργανώσεων δηλαδή των ΓΣΕΕ Και ΑΔΕΔΥ από όλο αυτό το πλαίσιο και άλλα στοιχεία πιο διαδικαστικά δήλωσε στον Αθηνα984 ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

 

Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα στα Προπύλαια  από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στις 8 το βράδυ  συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.  

 

“Με ενθουσιασμό θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης,. Όπως τόνισε μεταφέρει την κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης των εμπόρων της πόλης ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες.  

Αναφερόμενος στα συνθήματα στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι αντιγκράφιτι σημαίνει πως μπορείς πολύ γρήγορα και εύκολα να τις καθαρίσεις.  

 Συναγερμός  έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, για την αύξηση των ατόμων που ασθενούν  από κορωνοιό στα Βαλκάνια, γεγονός που μεταφράζεται και σε αύξηση του αριθμού των εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας.  

“Έχουμε σαφή έξαρση στα γειτονικά μας βαλκανικά κράτη με τις επιπτώσεις που έχει αυτό για μας”, δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.  

 

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.747 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό 157 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Η επόμενη πίστωση θα γίνει αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση συνταξιούχων της  εμπορικής τράπεζας πραγματοποιείται αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας, με βασικό αίτημα την αποκατάσταση των συντάξεων τους….. 

Το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση παρουσιάζει αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. 

Οι αλλαγές που προωθούνται έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, με την Ομοσπονδία τους να κάνει λόγο για ιδιωτικό σχολείο – «super market» και «διάλογο-παρωδία». 

Από την πλευρά του, το υπουργείο τονίζει ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης για ένα πιο αυτόνομο, σύγχρονο και καινοτόμο σχολείο». 

 

Την αντίδραση της ΝΔ, εν τω μεταξύ, προκάλεσε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρει ότι ιδιωτικά εκπαιδευτήρια χρηματοδοτούσαν τη ΝΔ το 2016-17.  

«Η προσπάθεια να συνδεθεί η αναβάθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με συμφέροντα είναι άλλη μία θλιβερή απόπειρα να κάνουν το άσπρο-μαύρο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, και σημειώνει ότι υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά της «δίχως περίεργες διαδρομές και εικονικές συμβάσεις, όπως γινόταν στο “μαγαζί”», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Την ανησυχία του για τη στάση της Τουρκίας εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας νωρίτερα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ανησυχούμε για τις επιθέσεις στα τουρκικά σύνορα, τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, τις συγκρούσεις στη Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν πρόκειται «για ελληνο-τουρκικό πρόβλημα, ή πρόβλημα μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας. Είναι ευρωτουρκικό πρόβλημα πρόσθεσε και δεν μπορούμε να αφήσουμε Ελλάδα και Κύπρο μόνες τους. 

Νωρίτερα, ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ έκανε λόγο για «ανησυχητική επιθετικότητα» από την πλευρά της Τουρκίας, «με αυξημένες υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο, γεωτρήσεις, το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη, το οποίο και δεν αναγνωρίζουμε» κατέληξε ο κος Μπορέλ.  

 

KAΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική.  Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 32 βαθμοί Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα