back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τελευταία ημέρα αύριο για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου από τους υποψηφίους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι μπορούν να το υποβάλουν έως και αύριο τα μεσάνυχτα, οπότε και θα κλείσει η ειδική εφαρμογή. Αύριο τα Λύκεια θα είναι ανοικτά για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν στην υποβολή του μηχανογραφικού ή να αναιρέσουν μηχανογραφικό που έχουν ήδη υποβάλλει και να οριστικοποιήσουν αμέσως, εκ νέου, ένα άλλο. Με βάση τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας για τις βαθμολογίες και την κλιμάκωση των μορίων των υποψηφίων, φέτος αναμένεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων. Ιστορική χαρακτηρίζουν εκπαιδευτικοί αναλυτές την πτώση που εκτιμούν ότι θα εμφανίσουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.  

Για “Έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις” κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας στοιχεία δικαστικών εγγράφων για την τραγωδία στο Μάτι, που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Ο κύριος Πέτσας τονίζει ότι η τότε αρμόδια Υπουργός  Όλγα Γεροβασίλη οφείλει να δώσει εξηγήσεις, όπως και η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής. 

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των 27 ηγετών ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, αφού δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης εντός του διημέρου, που ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει η Σύνοδος Κορυφής. Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ αναμένεται να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων  στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές να εκφράζουν μεγαλύτερη αισιοδοξία για την έκβαση των συνομιλιών. Κατά τις πληροφορίες, αναμένεται νέα πρόταση από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις των «φειδωλών χωρών» και κυρίως της Ολλανδίας, η οποία εμφανίζει τις περισσότερες αντιρρήσεις για το υπερταμείο. 

Αύριο αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα πολυαναμενόμενα στοιχεία από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου, θα τα δημοσιεύσει η ιατρική επιθεώρηση The Lancet 

Ανοιχτά μπορούν να είναι σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των θερινών εκπτώσεων. Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν 11 το πρωί με 6 το απόγευμα ενώ στις οκτώ θα κλείσουν πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ. 

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος  στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις  στα βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα