back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Σενάριο για χρήση μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Διαβάστε επίσης

Σενάριο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από μαθητές και εκπαιδευτικούς αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι η επιτροπή των ειδικών και των λοιμωξιολόγων εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας όχι μόνο από τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό στα σχολεία, αλλά και από τους μαθητές, ενόψει της έναρξης του νέου διδακτικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και αποκάλυψε ότι οι ειδικοί το εξετάζουν, με δεδομένο ότι «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, και θα ανοίξουν». Η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αποτέλεσμα της χαλαρότητας το προηγούμενο διάστημα, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να καταγράφεται σε νέους ανθρώπους. «Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι είναι μεν λιγότεροι μεταδοτικοί και η πιθανότητα να νοσήσουν βαριά είναι μικρότερη, ωστόσο μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ευάλωτες ομάδες» σημείωσε η κ. Παγώνη. Από την άλλη, όπως επισήμανε η γιατρός, «οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες προτιμούν, πλέον, να μένουν σπίτι, και γι’ αυτόν τον λόγο η διασπορά παρατηρείται μεταξύ νέων, κυρίως, ανθρώπων, και για αυτό το λόγο ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει κατέβει».

«Το βασικό μέτρο προστασίας δεν είναι η μάσκα, αλλά το στοιχειώδες μέτρο της απόστασης των 2 μέτρων. Το πλύσιμο των χεριών και οι μάσκες λειτουργούν συμπληρωματικά» τόνισε η κ. Παγώνη και συμβούλευσε τους πολίτες να έχουν πάντα μαζί τους μια μάσκα και να την χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις που παρατηρείται συνωστισμός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταφύγει στη λύση της καθολικής χρησιμοποίησης μάσκας ακόμη και σε ανοικτούς χώρους.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα