back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

Διαβάστε επίσης

Στη μάχη της ενημέρωσης του κοινού, για την μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, ρίχνεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς από τον Ιούλιο του 2021 θα απαγορεύονται πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια, ποτήρια, μπατονέτες κλπ.

Μέσω της  διαδικτυακής  πρωτοβουλίας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης» το υπουργείο ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/904 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον. Δίνει συμβουλές και αναδεικνύει  καλές πρακτικές για μια ζωή χωρίς πλαστικά μιας χρήσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που φέρνει προς εναρμόνιση το σύνολο της Οδηγίας έναν χρόνο νωρίτερα από την προθεσμία εφαρμογής του, τον Ιούλιο του 2021,με στοχο  η αγορά και οι πολίτες να προσαρμοστούν ομαλά στα νέα δεδομένα.

Το νομοσχέδιο, αναμένεται να τεθεί, σύντομα, προς δημόσια διαβούλευση.

Περίπου 1.000.000 πλαστικά ποτήρια του καφέ χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα κάθε μέρα, σύμφωνα με τη Greenpeace.

 Από τον Ιούλιο του 2021 απαγορεύονται:

Μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια, περιέκτες και κυπελλάκια ποτών από φελιζόλ, περιέκτες τροφίμων από φελιζόλ, αναδευτήρες ποτών, μπατονέτες, στηρίγματα για μπαλόνια, καθώς και πάσης φύσεως προϊόντα που διασπώνται σε μικροπλαστικά (οξοδιασπώμενα πλαστικά).

Για όσα προϊόντα απαγορεύονται θα υπάρχουν και διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ η απαγόρευση θα ξεκινήσει 6 μήνες νωρίτερα για τον δημόσιο τομέα.

Η δράση «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης» είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος A.K. Λασκαρίδη 

Info

• Website: https://supfree.gr/
• Facebook: Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης
• Instagram: supfreegreece
• Email: [email protected]

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα