back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Λευκορωσία: Μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξέγιεβιτς

Διαβάστε επίσης

Η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας εξέλεξε σήμερα το προεδρείο του Συντονιστικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η γνωστή νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξέγιεβιτς, οι νομικοί Λίλια Βλάσοβα και Μαξίμ Ζνάκ, ο Σεργκέι Ντιλέφσκι, εκπρόσωπος της απεργιακής επιτροπής του εργοστασίου τρακτέρ του Μίνσκ, η Όλγκα Κοβαλκόβα, έμπιστο πρόσωπο της πρώην υποψήφιας για την προεδρία της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η συνοδοιπόρος της Τιχανόφσκαγια Μαρία Κολέσνικοβα και ο Πάβελ Λατουσκό, πρώην γενικός διευθυντής του Θεάτρου Γιάνκα Κουπαλά.

Την ίδρυση του συντονιστικού συμβουλίου πρότεινε στις 14 Αυγούστου, η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών της 9ης Αυγούστου.

Στόχος του Συντονιστικού Συμβουλίου το οποίο θα απαρτίζεται από 70 μέλη, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο της ενωμένης αντιπολίτευσης, θα είναι να διασφαλίσει την μεταβίβαση της εξουσίας.

Σήμερα το Συντονιστικό Συμβούλιο της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας άρχισε να συζητά το πρόγραμμα διευθέτησης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, δήλωσε το μέλος του προεδρείου Πάβελ Λατουσκό, στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Dozd, τονίζοντας ότι το κείμενο που θα διαμορφωθεί «θα αποτελέσει την βάση της πιθανής διαδικασίας διαπραγματεύσεων».

Κατά την άποψη του είναι αναγκαίο το πρόγραμμα αυτό να τεθεί στην κρίση του κόσμου που διαμαρτυρήθηκε για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Ο Λατουσκό κάλεσε επίσης την Ρωσία να συμβάλει στο να συμμετάσχει η αντιπολίτευση στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας. «Θα είμαστε ευγνώμονες στην ρωσική πλευρά, εάν αυτή συνδράμει στο να συμμετέχουμε σ’ αυτόν τον διάλογο. Από την πλευρά μας υπάρχει μεγάλη βούληση και διαθέτουμε μεγάλη ενέργεια ώστε να ενταχθούμε στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων», επισήμανε ο Λατουσκό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα