back to top
36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοΪού δέχεται εκ νέου από σήμερα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της Α’ Παθολογικής Κλινικής.

Το ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς είχε σταματήσει από τις 18 Αυγούστου να δέχεται νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά λόγω της εμφάνισης 14 κρουσμάτων μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Και οι 14 εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δυσάρεστη έκπληξη για την ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης επιφύλασσαν οι καθιερωμένες εξετάσεις για κορονοϊού που γίνονται πριν από τα παιχνίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε κρούσμα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για ποδοσφαιριστή ή μέλος του συλλόγου. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ έχει σφραγιστεί το προπονητικό κέντρο για να απολυμανθεί.

Σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί και για δέκα ημέρες το καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης στο οποίο τέθηκαν οι περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας Πέλλας και Πιερίας με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Μεταξύ άλλων, έως την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται η λειτουργία χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί ενώ στα 50 άτομα είναι το ανώτατο όριο συνάθροισης για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Στα 209 τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας εκ των οποίων τα 76 στην Αττική και τα 49 στη Θεσσαλονίκη. Στους 28 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τρεις οι επιπλέον θάνατοι, 238 στο σύνολο.

Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, πέρα από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν. Ο κος. Πέτσας σημείωσε ότι ανάμεσα στα μέτρα που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ το τέλος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχει πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Ρώσου αρχηγού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι σύμφωνα με δηλώσεις του ακτιβιστή Γιάκα Μπίζιλτς στην γερμανική εφημερίδα Bild. Ο Ναβάλνι ο οποίος βρίσκεται σε κώμα, μεταφέρθηκε το πρωί με αεροπλάνο-ασθενοφόρο από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας στο Βερολίνο, όπου θα νοσηλευτεί. Ο Ναβάλνι ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, κατέρρευσε την Πέμπτη ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Σιβηρία στη Μόσχα, αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο.

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7 και μισή το πρωί, με επίκεντρο περιοχή, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Το τρόπαιο του Europa League κατέκτησε η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε της Ίντερ, 3-2.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα