back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Κρούσμα κορoνοϊού στην Ξάνθη, στον «αέρα» το μπαράζ με τον Απόλλωνα

Διαβάστε επίσης

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε μέλος της αποστολής της Ξάνθης και ο σημερινός αγώνας μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη 16η θέση στη Σουπερλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου οδεύει προς αναβολή.

Οι καθιερωμένες εξετάσεις που γίνονται πριν τα παιχνίδια επιφύλασσαν αυτή τη δυσάρεστη έκπληξη, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν πρόκειται για ποδοσφαιριστή ή μέλος του σταφ.

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ έχει σφραγιστεί το προπονητικό κέντρο, που βρίσκεται πολύ κοντά στο γήπεδο της Ξάνθης, για να απολυμανθεί.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1, θα πρέπει να γίνει άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ. Ορίζει παράλληλα, να γίνει άμεση απομόνωση για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ακολούθως θα πρέπει άμεσα να περάσουν από τεστ και ο δεύτερος επαναληπτικός έλεγχος να γίνει εντός 48ωρου. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ. Αν όμως υπάρχει θετικό κρούσμα η ομάδα θα πρέπει να μπει σε πενθήμερη καραντίνα οπού θα συνεχίζονται οι έλεγχοι».

Προς αναβολή οδεύει το πρώτο μπαράζ κόντρα στην «Ελαφρά ταξιαρχία», εν αναμονή των νέων εξετάσεων που θα υποβληθούν και προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης μένει σε άλλη πόλη, συγκεκριμένα στην Καβάλα και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει εκεί και να περιμένει τις εξελίξεις.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα