back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Λύσανδρος Τσιλίδης στον Αθήνα 9.84: «Μερικώς χαμένο για τον τουρισμό το φθινόπωρο. Δεν διοργανώνονται ταξίδια και συνέδρια, ενώ η τουριστική αγορά δεν αναπτύσσεται»

Διαβάστε επίσης

Για τις απώλειες του τουριστικού κλάδου στο καλοκαίρι της πανδημίας και τις προοπτικές του φθινοπώρου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 στην Αλεξάνδρα Βουδούρη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης.

«Ήταν ένα καλοκαίρι που περιμέναμε και δεν ήρθε. Η τουριστική αγορά δεν αναπτύσσεται» είπε, κάνοντας τη μέχρι στιγμής αποτίμηση της θερινής κίνησης, ενώ
εκτίμησε πως «το φθινόπωρο θα είναι μερικώς χαμένο για τον τουρισμό, αφού δε θα διοργανώνονται ταξίδια κινήτρων και Συνέδρια και καμία εταιρία δε δέχεται να βάλει σε κίνδυνο τα στελέχη και τους συνεργάτες της ».

Παράλληλα σημείωσε ότι «πέραν της ανησυχίας των ταξιδιωτών, αρνητική επίπτωση στην εγχώρια τουριστική κίνηση είχε η ακαταστασία των κυβερνητικών ανακοινώσεων, ένα μπρος- πίσω στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στη χώρα.»

Ο κ Τσιλίδης παραδέχθηκε τη δυσκολία της συγκυρίας για την παγκόσμια κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα καταλόγισε αμφιθυμία στην κυβέρνηση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα. «Οταν πρέπει να μπουν κανόνες είναι προτιμότερο να είναι αυστηροί, παρά ακατάστατοι και να προκαλούν σύγχυση. Εμείς δε φοβηθήκαμε τα σκληρά μέτρα, γιατί εάν γνωρίζεις, μπορείς να προγραμματίσεις.»

Οι προοπτικές της επόμενης χρονιάς ο κ Τσιλίδης επισήμανε πως παραμένουν ζωντανές και οι επικοινωνίες ανοικτές γιατί το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα είναι περιζήτητο, «αρκεί να ταξινομηθή στο μυαλό όλων, η κοινή λειτουργία των κανόνων . Οπως για τα ταξίδια είναι απαραίτητο το διαβατήριο, έτσι θα πρέπει να είναι κατανοητή οποιαδήποτε οδηγία για τα ταξίδια» κατέληξε, ολοκληρώνοντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα