back to top
24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγώνας δρόμου για να δοθούν εγκαίρως οι μάσκες στα σχολεία της χώρας

Διαβάστε επίσης

Στο παρά πέντε πριν από το πρώτο κουδούνι αναμένεται να φτάσουν οι μάσκες για τους μαθητές στα σχολεία.

Η διαγωνιστική διαδικασία κινείται στην κόψη του ξυραφιού ,τόσο από την πλευρά των διαδικασιών που απαιτήθηκαν ώστε να τηρηθεί η νομοθεσία ,όσο και από τα χρονικά περιθώρια ,καθώς οι μάσκες πρέπει να μοιραστούν από την ΚΕΔΕ σε όλα τα σχολεία της χώρας ,από την Παρασκευή 11/9 έως και την Κυριακή 13/9.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Γιάννη Λαυράνο “αν σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνει το διαγωνισμό και υπογραφούν οι συμβάσεις, σας διαβεβαιώ ότι σήμερα θα αρχίσουμε να εφοδιάζουμε με μάσκες όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς” και έσπευσε να συμπληρώσει “τις συμβάσεις υποβάλαμε την Παρασκευή και χθες το πρωί καταθέσαμε και επιπλέον στοιχεία που μας ζήτησαν”.

“Προμηθευτές ξεκίνησαν να κατασκευάζουν μάσκες .Ορισμένοι εξ αυτών τις παραδίδουν σήμερα ,άλλοι αδυνατούν, διότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις” υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε: “Αν καθυστερήσουμε περισσότερο με το Ελεγκτικό ,πλέον δεν μπορώ να εγγυηθώ για πολλά πράγματα. Πρέπει να πάρουμε τις συμβάσεις στα χέρια μας, να έρθουν να υπογράψουν οι προμηθευτές και στη συνέχεια θα μοιραστούν περίπου πέντε εκατομμύρια μάσκες, σε όλα τα σχολεία της χώρας” επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου και κατέληξε λέγοντας “οι πρώτες ποσότητες θα παραδοθούν στα πιο απομακρυσμένα νησιά. Κάθε ώρα που περνά για εμάς είναι κρίσιμη”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα