back to top
36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός όπου είναι σε εξέλιξη το Thessaloniki Helexpo Forum.

«Είμαστε στο μέσο ενός ορμητικού ποταμού. Στοίχημα να περάσουμε στην άλλη όχθη» είπε ο πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις δίνοντας το στίγμα της αποψινής ομιλίας του στο Βελλίδειο. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία καθώς και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων μέσω προσλήψεων και τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας.

Παρατείνεται έως και τις 12 Νοεμβρίου η ισχύς της κοινής απόφασης των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για την υποχρέωση δήλωσης των αποθεμάτων υγειονομικού υλικού. Η νέα απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στο μεταξύ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει την έρευνα για τη διαπίστωση τυχόν αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών, στον υγειονομικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό σχετικά με τον κορονοιό.

Για μία τριπλή πρόκληση, δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα μας με το μεταναστευτικό στη Λέσβο, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί. Σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στη νέα δομή που δημιουργείται στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο, θα γίνονται γρήγορα test κορονοϊού. Όσα άτομα νοσούν από COVID-19 θα μεταφέρονται σε ειδική δομή καραντίνας, η οποία είναι ήδη έτοιμη, όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Την Κύπρο επισκέπτεται το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο κ. Πομπέο διεμήνυσε στην Άγκυρα να αποσύρει τα πλοία της, ώστε οι συνομιλίες για αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.

Η Τουρκία στο μεταξύ εξέδωσε νέα Navtex με την οποία δεσμεύει έως τις 14 Σεπτεμβρίου περιοχή βόρεια της Κύπρου, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Στην Κύπρο, για να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά, βρίσκονται δύο ταχύπλοα σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού των ΗΠΑ. Οι ασκήσεις οι οποίες ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, εντάσσονται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ και αφορούν σε συνεργασία για θέματα διοικητικής μέριμνας και ναυσιπλοΐας.

Η Τσεχία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη έως τώρα ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, καταγράφοντας 1.447 νέα περιστατικά. Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα καταγράφει από τις μεγαλύτερες, μεταξύ των ευρωπαίων χωρών, αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας, με στόχο να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή μέτρων που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επιχειρήσεις.

Στην αθλητική ενημέρωση…

Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος απόψε. ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται στις 9 το βράδυ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο Βόλο.

Για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, στις 6 ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναιτωλικό.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα