back to top
25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Παναγιώτης Κατσίβελας στον Αθήνα 9.84: “Το ΕΚΕΑ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου”

Διαβάστε επίσης

“Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συγκεντρώνει εθελοντές – αιμοδότες και σε χώρους εκτός Νοσοκομείων για να προσφέρουν αίμα” τόνισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

“Το ΕΚΕΑ σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, καλώντας νέους και τακτικούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου” υπογράμμισε ο κ. Κατσίβελας.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22), από τη μια μετά το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, στα Νοσοκομεία της χώρας.

“Με το αίμα δεν μεταδίδεται ο ιός” επισήμανε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και πρόσθεσε: “Οι αιμοδότες είναι προστατευμένοι και τους έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς υπάρχει μείωση 15 με 16% στα αποθέματα αίματος” .

Για την έλλειψη αντιδραστηρίων ο κ. Κατσίβελας σημείωσε: “Το ΕΚΕΑ έφτασε να διενεργεί οκτώ χιλιάδες εξετάσεις την ημέρα συνεισφέροντας στις προσπάθειες για τον έλεγχο της πανδημίας. Έχει ξεπεράσει τις 450 χιλιάδες εξετάσεις αυτό το χρόνο, γιατί εκτός από αυτές για τον Covid διενεργεί και μοριακούς ελέγχους” .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα