back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Αναβάλλονται οι παραστάσεις της ομάδας σύγχρονου χορού Batsheva Dance Company

Διαβάστε επίσης

Oι παραστάσεις της ομάδας σύγχρονου χορού Batsheva Dance Company που είχαν προγραμματιστεί για τις 22 και 23.10.2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναβάλλονται λόγω COVID-19 στο Ισραήλ και θα επαναπρογραμματιστούν για το φθινόπωρο του 2021.

Μια από τις διασημότερες χορευτικές ομάδες του κόσμου, η Batsheva Dance Company, θα παρουσίαζε στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 22 και 23.10.2020, το έργο «Hora» του βραβευμένου Ohad Naharin. Ένα έργο εμπνευσμένο από τον ομώνυμο παραδοσιακό κυκλικό χορό που συμβολίζει την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη του εβραϊκού λαού.

Ο Naharin δημιουργεί μια συγκινητική χορογραφία που γοητεύει τον θεατή μιλώντας στο νου και στην καρδιά. Η χορογραφία βασίζεται σε αποσπάσματα από έργα μεγάλων συνθετών (Wagner, Mussorgsky κ.ά.) που ενορχήστρωσε και ερμηνεύει ο ιάπωνας συνθέτης Isao Tomita. Τον φωτισμό και το σκηνικό σχεδίασε ο Avi Yona Bueno (Bambi). Τα κοστούμια είναι της Eri Nakamura. Το έργο δημιουργήθηκε σε συμπαραγωγή με το διεθνές φεστιβάλ Montpellier Danse 2010 (Γαλλία) και το Lincoln Center Festival (ΗΠΑ). Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ, για την επέτειο των 30 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα