back to top
20.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Σε Χίο και Ψαρά η Πρόεδρος του «Ελλάδα 2021»

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» σε Χίο και Ψαρά.

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης επετειακών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία τόνισε: «σε αυτόν εδώ τον τόπο, οι πρόγονοί σας πλήρωσαν έναν βαρύ, έναν ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου, φόρο αίματος. Εγιναν τα θύματα μιας πρωτοφανούς βαρβαρότητας».

«Και όμως η θυσία των Χιωτών δεν έγινε εις μάτην. Μαζί με τους θρήνους για τη σφαγή φούντωσε η πίστη στα ιδανικά του Αγώνα και ο φιλελληνισμός. Η Ευρώπη συγκλονίστηκε» πρόσθεσε.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Ολομέλειας, Καθηγητές, Νίκος Κανελλόπουλος, Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Δέσποινα Μουζάκη.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής επισκέφθηκε επίσης ένα από τα Μαστιχοχώρια της Χίου, τα Θυμιανά, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά πώς συλλέγεται και πώς παράγεται ο «λευκός χρυσός της Χίου», όπως αποκαλούν τη μαστίχα οι κάτοικοι του νησιού.

Την Παρασκευή η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στα Ψαρά όπου θα επισκεφτεί το μνημείο της Μαύρης Ράχης, το σπίτι του Κανάρη και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, ενώ θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο δημαρχείο υπό τον δήμαρχο Κώστα Βρατσάνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα