back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Honda αποχωρεί από τη Formula 1

Διαβάστε επίσης

Η Honda η οποία συνεργάζεται με τις ομάδες της Red Bull και της AlphaTauri, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα της Formula 1 στο τέλος του 2021.

Εξηγώντας την απόφαση αυτή ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία , δόθηκε στην δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Honda, που επέστρεψε στην F1 το 2015, επικαλείται νέους στόχους όσον αφορά στην παραγωγή κινητήρων ουδέτερου άνθρακα και «στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα το 2050».

«Αρχίσαμε να υπολογίζουμε το κόστος των νέων κανονισμών και συνειδητοποιήσαμε πως είναι πολύ δύσκολη άσκηση για όλους τους κατασκευαστές, λόγω της αλλαγής του περιβάλλοντος σχετικά με την ηλεκτροκίνηση», είπε ο διευθυντής της Honda F1, Masashi Yamamoto αλλά απαντώντας σε ερωτήσεις, παραδέχθηκε πως ο βασικός λόγος αποχώρησης, είναι τα κόστη εμπλοκής.

«Το να κερδίζουμε είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Κι όταν αποφασίζουμε να συμμετέχουμε, προσπαθούμε να κερδίζουμε», πρόσθεσε αλλά αυτά τα λόγια έρχονται σε αντιδιαστολή με την παρούσα κατάσταση συμμετοχής της Honda στην F1.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα