back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η «Μεγάλη Μπουγάδα» του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης  

Διαβάστε επίσης

Ζωγραφιές, ποιήματα, σχέδια, φωτογραφίες και κολάζ εμπνευσμένα από την υγειονομική κρίση, απλώθηκαν σε σχοινί με μανταλάκια στην αυλή του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εικαστικής δράσης με τίτλο «Η Μεγάλη Μπουγάδα».

Η Μεγάλη Μπουγάδα

Η εικαστική δράση διοργανώθηκε από το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας.

Στόχος της δράσης είναι  να επιτευχθεί ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ πολλών γενεών, διαφόρων ανθρώπων και να αναπτυχθούν κοινωνικοί δεσμοί. Όπως λένε οι διοργανωτές «η Μεγάλη Μπουγάδα φιλοδοξεί να αναδείξει τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα με στόχο την τέχνη στην καθημερινότητα! Η τέχνη αφορά την ύπαρξή μας και η ύπαρξή μας εμπνέει την τέχνη!» 

«Είναι μια έκθεση αυτοσχέδια. Και αυτό είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον», υπογραμμίζει η διευθύντρια του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Caroline Geoffray.

Τα παιδιά του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης εμπνεύστηκαν από την πανδημία, τον εγκλεισμό, την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, και κρέμασαν και αυτά με μανταλάκια τις ιδέες τους.

Τι είναι η Μεγάλη Μπουγάδα

Η Μεγάλη Μπουγάδα (La Grande Lessive) είναι μια παγκόσμια εικαστική δράση συμμετοχικής τέχνης, ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2006, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, δύο φορές τον χρόνο και ανήκει στην Γαλλίδα καλλιτέχνιδα αλλά και δασκάλα εικαστικών, Joelle Gonthiers. Η ίδια, πλαισιωμένη από µια οµάδα συνεργατών πλέον, το στηρίζει έως και σήµερα με μεγάλη επιτυχία.

Κάθε Μεγάλη Μπουγάδα συγκεντρώνει περίπου 500.000 συμμετέχοντες σε χιλιάδες μέρη που βρίσκονται σε 118 χώρες και 5 ηπείρους, χωρίς περιορισμό ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, κρεμάνε τα δημιουργήματά τους στο σχοινί με μανταλάκια,  εκθέτοντας τα µόνο για µία ηµέρα.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα