back to top
31.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Covid-free η Αμοργός 

Διαβάστε επίσης

Η Αμοργός παρότι  τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατεβαίνει από το επίπεδο 2 (κίτρινο), στο επίπεδο 1 (πράσινο), λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νησί βρίσκονταν στο επίπεδο 2 της επιτήρησης, λόγω της κατάταξης ανά περιφερειακή ενότητα.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα βεβαίως αλλάζουν εύκολα αλλά προς το παρόν το νησί μας έχει μηδενικά κρούσματα» θα πει στον Αθήνα 9.84 η Ελένη Κουντουρούπη πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Αμοργού. «Έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι όλοι μας σεβαστήκαμε τις οδηγίες των επιστημόνων, σεβαστήκαμε τους γηραιότερους, οι οποίοι είναι πολλοί στο νησί. Βοήθησε και το γεγονός ότι το νησί είναι μεγάλο και εμείς λίγοι. Οι τουρίστες επίσης σεβάστηκαν τα μέτρα,  που είχαν επιβληθεί όπως και τα συνεργεία, που πραγματοποίησαν εδώ τα γυρίσματα για 2 ταινίες. Ο δήμος ήταν αυστηρός από την αρχή της πανδημίας και έχει μεταδοθεί το μήνυμα προς όλους ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία. Στερηθήκαμε τα πανηγύρια μας, τα γλέντια μα,ς το καλοκαίρι. Το Νοσοκομείο είχε λάβει μέτρα ώστε να μη δημιουργούνται ουρές και συνωστισμός. Επίσης πιστεύω πως συνέβαλε και η ακτοπλοΐα με την καθολική χρήση της μάσκας και τις απολυμάνσεις . Τα παιδιά στο σχολείο παρότι είναι ανά 5 στις τάξεις φοράνε την μάσκα τους. Έχουν διενεργηθεί τεστ και μετά την καραντίνα και μετά τον τουρισμό από τον ΕΟΔΥ και από την ομάδα Αιγαίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή και να βγούμε νικητές σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον ιό, έχουμε μάθει να είμαστε αγωνιστές» καταλήγει η κα Κουντουρούπη.

Έκκληση για επαγρύπνηση

Μοναδικός δρόμος η επαγρύπνηση διαμηνύει η δημοτική Αρχή επισημαίνοντας ότι το καλό επιδημιολογικό προφίλ του νησιού είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης στάσης όλων των Αμοργιανών αλλά και της δυναμικής διεκδίκησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τη δίκαιη αντιμετώπιση του νησιού μας. Η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας σε σημεία συγχρωτισμού, η υγιεινή και η ασφάλεια στις μετακινήσεις έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής θετικά αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Αμοργού απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι όπως τονίζει, έχουν επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά, να συνεχίσουν να ακολουθούν τις συμβουλές και τις οδηγίες των επιστημόνων και να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους εκτός Αμοργού. Μια ενδεχόμενη εμφάνιση κρουσμάτων, θα σημάνει αλλαγή του επιπέδου επικινδυνότητας και αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Αμοργού.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα