back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

2.166 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε, πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ – 13 οι επιπλέον θάνατοι, που ανέρχονται, πλέον, σε 655 – 169 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Σε λίγη ώρα η ενημέρωση της Τρίτης από το υπουργείο Υγείας.

“Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, νωρίτερα και πάλι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Εφόσον εφαρμοστούν, θα έχουν αποτέλεσμα”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι “έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας” κι ότι “θα έχουμε μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, την οποία, ωστόσο, θεώρησε “διαχειρίσιμη και απολύτως αντιμετωπίσιμη”. Έκανε δε ειδική αναφορά στους κλάδους της εστίασης, του Πολιτισμού και της διασκέδασης που πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν τους στοχοποιεί, αλλά ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών. Σημείωσε δε ότι θα σταθεί κοντά στους συγκεκριμένους κλάδους, όπως έκανε και την Άνοιξη.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown σε όλη τη χώρα, ο Στέλιος Πέτσας. “Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Σφοδρότερο από τις εκτιμήσεις μας εμφανίζεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το μόνο μέτρο που μπορεί αποτελεσματικά να το αναστείλει είναι το lockdown”, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο πνευμονολόγοςτου Νοσοκομείου “Σωτηρία”, Γιώργος Χειλάς.

Αντιδρούν στο κλείσιμο της εστίασης και ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό 50 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα. Την έντονη ανησυχία του ότι “θα υπάρξει ένα πολύ μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν”, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και εκπροσώπους από τον κλάδο της εστίασης από όλη την Ελλάδα. Ζήτησε, μεταξύ άλλων, επιδότηση όλων των επιχειρήσεων της εστίασης ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, κάλυψη στο 100% του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, αναφέροντας ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν, καθώς δεν βρισκόμαστε ούτε σε πλαίσιο δημοσιονομικών περιορισμών, ούτε έχουμε στόχο πλεόνασμα. Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Αδράνεια και αδιαφορία απέναντι στον πολίτη καταλόγισε στην κυβέρνηση η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τα 55 κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Γιάννενα ζήτησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι ασθενείς, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Άρτας και της Ηγουμενίτσας.

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.623 δικαιούχων του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 89,3 εκ. ευρώ. Ξεπέρασαν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τις 160.000 οι αιτήσεις πληγέντων από την πανδημία, δανειοληπτών με υποθήκη η προσημείωση την α’ κατοικία για την υπαγωγή τους, στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”.

Προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις στους Δήμους θεσμοθετεί το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, Δήμοι και Περιφέρειες θα μπορέσουν να κάνουν άμεσα προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και προμήθειες υγειονομικού υλικού για δωρεές στο Σύστημα Υγείας.

.Απαλλαγή τελών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων. Απαλλαγή τελών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών και τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ήδη την αναστολή μέχρι και τις 30 Απριλίου της είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης. Επίσης, προτίθεται να προβεί σε μείωση 30% του συνολικού μισθώματος που εισπράττει, σε συμφωνία με τους μισθωτές του, εφόσον δεν προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση μείωσης του 40% των εν λόγω μισθωμάτων, όπως έχει εξαγγελθεί. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina9.84.gr.

Η αστυνομία της Αυστρίας συνέλαβε 14 άτομα συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση της Βιέννης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νεχάμερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Ενας 20χρονος Αυστριακός υπήκοος με καταγωγή από την Βόρεια Μακεδονία είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση που άφησε 4 νεκρούς και 22 τραυματίες. Ο ύποπτος ξεγέλασε το πρόγραμμα αποριζοσπατικοποίησης και έδωσε την εντύπωση ότι είχε ενταχθεί, ενώ έκανε το ακριβώς αντίθετο, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ανάλυση των σκηνών της επίθεσης με βάση το οπτικό υλικό κινητών τηλεφώνων δεν παρέχει στοιχεία για την ύπαρξη και δεύτερου δράστη, κάτι, που ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποκλειστεί. “Θα κάνουμε τα πάντα, ως Ευρωπαίοι, για να πολεμήσουμε αυτήν την μάστιγα της τρομοκρατίας και, μαζί, να προχωρήσουμε χωρίς να κάνουμε πίσω σε καμία από τις αξίες μας”, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αφού υπέγραψε στο βιβλίο συλληπτηρίων, στην πρεσβεία της Αυστρίας, στο Παρίσι.

Στο μεταξύ, συνελήφθη στο Παρίσι άνδρας που περιφερόταν με μαχαίρι. Την ίδια ώρα, 4 άνδρες συνελήφθησαν στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Πέμπτης με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια, με δράστη τον 21 ετών Τυνήσιο Μπραχίμ Ισάουι. Σημειώνεται ότι η ανάκριση του Ισάουι, που νοσηλεύεται τραυματισμένος από πυρά αστυνομικών, μπορεί να καθυστερήσει για αρκετές μέρες, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να επιλέξουν για την προεδρία της χώρας ανάμεσα στον Ρεπουμπλικανό, Ντόναλντ Τραμπ, και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από πόλωση. Σχεδόν 100 εκ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στην πρώιμη διαδικασία. Νίκη Μπάιντεν τείνουν να προεξοφλήσουν οι ευρωπαϊκές αγορές συναλλάγματος και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις. Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πριν από λίγο στο δίκτυο Fox ότι έχει “μια πολύ ισχυρή πιθανότητα να κερδίσει” τις προεδρικές εκλογές, εκτιμώντας ότι τα “απίστευτα”, όπως είπε, πλήθη που παρέστησαν στις συγκεντρώσεις του θα “μεταφραστούν” σε ψήφους υπέρ του και θα κάνουν την έκπληξη, όπως το 2016. Υπενθυμίζεται ότι για να φθάσει στον Λευκό Οίκο, ένας υποψήφιος πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 270 από τους 538 μεγάλους εκλέκτορες που αντιστοιχούν στις αμερικανικές Πολιτείες.

Καιρός

Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι, αύριο στην Αττική, στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι βορειοανατολικοί, το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 21 βαθμοί Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα