back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ολικό lockdown στη χώρα ανακοινώνει, κατά πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αύριο το μεσημέρι, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Οπως δήλωσε ο υπ.Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΑΝΤ1 το γενικό απαγορευτικό θα ισχύσει για ένα μήνα, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και θα συνεπάγεται ταυτόχρονο κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων στην επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί επιστήμονες στην εισήγησή τους συνυπολόγισαν την καθημερινή δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και το σφυροκόπημα που δέχεται το σύστημα Υγείας

Σήμερα καταγράφηκε νέο, «μαύρο ρεκόρ» κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.646 νέες μολύνσεις, 18 νεκρούς, ενώ οι νοσηλευόμενοι με μηχανική υποστήριξη έφθασαν στους 179. Χθες, υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα, 13 θάνατοι και 169 ασθενείς διασωληνωμένοι.

«Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας,η Ευρώπη κλήθηκε να βρει λύσεις για τη διαχείριση μιας άνευ προηγουμένου, φονικής υγειονομικής κρίση, χωρίς υπονόμευση των θεμελιωδών ελευθεριών μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, στην Σύνοδο των ΥΠΕΞ του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Αθήνα.

Δραματική, χαρακτήρισε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψη στο Παπανικολάου, επικρίνοντας τηνκυβέρνηση για «εγκληματικές ευθύνες» και «αδράνεια στην προετοιμασία του ΕΣΥ».

Στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας στις επιχειρήσεις του πολιτισμού στοχεύει τροπολογία του υπ Εργασίας για την παράταση της οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Στις ΗΠΑ, κοντράστ συναισθημάτων μεταξύ των «στρατοπέδων» Μπάιντεν και Τραμπ διαφαίνεται τις τελευταίες ώρες. Ο δημοκρατικός υποψήφιος, κατάφερε να προσπεράσει τον πρόεδρο Τραμπ σε στρατηγικής σημασίας πολιτείες που θα μπορούσαν να τον στείλουν στον Λευκό Οίκο.

Συνεργάτες της εκστρατείας του Δημοκρατικού Μπάιντεν εμφανίζονταν πιο αισιόδοξοι τόσο δημόσια όσο και σε ιδιωτικές συνομιλίες, υποστηρίζοντας ότι είχαν κερδίσει το Ουισκόνσιν, πολιτεία στην οποία ο Τραμπ φερόταν να προηγείται. Ελεγαν μάλιστα ότι αισθάνονται βέβαιοι για τη διατήρηση ενός «ανυπέρβλητου προβαδίσματος» στην Πολιτεία «κλειδί» του Μίσιγκαν, όπου ο Μπάιντεν υπολείπονταν, πριν προσπεράσει τον Ντ Τράμπ. Η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν ήταν «σε καλό δρόμο» για να κερδίσει τις εκλογές μέσα στις επόμενες ώρες. Και πρόσθεσε πως μπορούν να κερδηθούν η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα. Στην παρούσα φάση και στις δυο πολιτείες, το προβάδισμα διατηρεί ο Τραμπ .

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», το επιτελείο του νυν προέδρου συγκεντρώνει πόρους για την επομένη των εκλογών, ενδεχομένως για νομικές μάχες ενάντια στα εκλογικά αποτελέσματα, κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Τραμπ έχει προϊδεάσει

Το «στρατόπεδο Τραμπ» έστειλε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υποστηρικτές της ζητώντας χρήματα για να καλύψουν το κόστος των προσφυγών, σύμφωνα με το CNN. Σε καθένα από τα μέιλ αναφέρεται ο ισχυρισμός ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να «κλέψουν» τις εκλογές σε Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Τραμπ φέρεται να παραδέχθηκε ότι «είμαστε ξεκάθαρα στη γωνία». Ωστόσο, σχολιάζουν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς εκτιμούν ότι μπορούν να «γυρίσουν» την κατάσταση σε Νεβάδα και Αριζόνα.

Αντιδρούν οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος στις θέσεις που εκφράζονται από δικαστικές ενώσεις για κλείσιμο των δικαστηρίων στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, απαντώντας στις κινητοποιήσεις της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία αποφάσισε να κλείσουν τα δικαστήρια την ερχόμενη Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως το μεσημέρι. Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι σε όλη την Ευρώπη-παρά την ένταση της πανδημίας- τα δικαστήρια είναι ανοικτά. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως και των Διοικητικών Δικαστών, αξιώνουν πρόσθετα μέτρα για τα δικαστήρια, ενώ οι δικηγόροι τάσσονται υπέρ της αυστηρής τήρησης των μέτρων αλλά χωρίς να κλείσουν τα δικαστήρια.

 ΚΑΙΡΟΣ

Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, αύριο, στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 20 βαθμοί Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα