back to top
20.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Τρίωρη διακοπή δικαστικών συνεδριάσεων την Παρασκευή λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων την Παρασκευή από τις 9.00 εως τις 12.00 το πρωί αποφάσισε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η συμβολική αυτή πράξη, σύμφωνα με την Ένωση ” αποτελεί το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα μία μικρή υπόμνηση ότι η αξίωση της ατομικής ευθύνης από κάθε πολίτη πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας απέναντί του”.Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την έκδοση της ΚΥΑ που κρατά σε πλήρη λειτουργία τα δικαστήρια σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας του κορωνοιού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

“Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκτιμώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση της επικίνδυνης ΚΥΑ η οποία επιτρέπει σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας την πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων, αποφάσισε τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09.00’ μέχρι τις 12.00’. Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα μία μικρή υπόμνηση ότι η αξίωση της ατομικής ευθύνης από κάθε πολίτη πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας απέναντί του. Η θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων ακυρώνει κάθε προσπάθεια επιστημονικής και ορθολογικής προσέγγισης ενός προβλήματος οικουμενικού και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης και να αναγνώσουν στα ακροατήρια αυτό το μήνυμα”.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα