back to top
22.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Μπάιντεν – Στα όπλα οι υποστηρικτές του Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Η Αμερική ζει τις τελευταίες δύο ημέρες το πολιτικό θρίλερ της εκλογής του 46ου προέδρου της χώρας, αναμένοντας τα αποτελέσματα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, που θα αναδείξουν τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Με τις κάλπες να δίνουν προβάδισμα στο δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, υποστηρικτές του ξεκίνησαν τους πανηγυρισμούς έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης ψήφων στη Φιλαδέλφεια, καθώς η διαδικασία συνεχίζεται με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί σύντομα να ανακηρυχθεί νικητής των προεδρικών εκλογών.

Ορισμένοι, ωστόσο, υποστηρικτές του Τραμπ επιμένουν ότι κάτι λάθος συμβαίνει με οποιαδήποτε καταμέτρηση που κατέδειξε νίκη του Μπάιντεν.

Στο Ντιτρόιτ, εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ, ορισμένοι κραδαίνοντας τα όπλα τους, φώναζαν το σύνθημα «Κερδίσαμε!» έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης, παρά το γεγονός ότι μοιάζει ολοένα και πιο απίθανο αυτό να αποδειχθεί αληθινό.ι

Εξω από κέντρα καταμέτρησης στο Ντιτρόιτ και το Φοίνιξ, στην Αριζόνα, οπαδοί του απερχόμενου προέδρου  μαζί τα όπλα τους και φορώντας καπέλα με το σύνθημα “Make America Great Again”, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και ορισμένοι πέφτουν στα γόνατά τους δημοσίως και προσεύχονται.

Ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει προβάδισμα 253 έναντι 214 στις εκλεκτορικές ψήφους που καθορίζουν τον νικητή, σύμφωνα με το Edison Research. Το να κερδίσει τις 20 εκλεκτορικές ψήφους της Πενσιλβάνια θα τον βοηθήσει να υπερβεί τις 270 ψήφους που χρειάζεται για να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα