back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

41 θανάτους το τελευταίο 24ωρο και 1490 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 390 στην Αττική και τα 412 στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 825, ενώ 239 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Νοσοκομείου «Αττικόν» Βάνα Παπαευαγγέλου, σε περίπου 15 μέρες θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων και ακολούθως των εισαγωγών, όχι όμως και των διασωληνωμένων. Μάλιστα όπως είπε περιμένουμε αύξηση του αριθμού των ασθενών που θα χρειαστούν διασωλήνωση

Ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 779.000 ευρώ και τα περισσότερα αφορoύν τη μη χρήση μάσκας, τη μη αποστολή μηνύματος στο 13033 και την μη τήρηση των μέτρων στις λαϊκές αγορές, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτός εφημερίας έθεσε η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός την Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική μετά από 21 κρούσματα σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Για θεμελιώδη αλλαγή της πορείας του κορωνοϊού από τον Μάρτιο κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην πρώτη του αντίδραση για την ανακοίνωση της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του κατά 90%».

Για αδικαιολόγητο εφησυχασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας με συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σταρ, κάνοντας λόγο για “μπάχαλο” ως αναφορά τους χειρισμούς μεταξύ των αρμοδίων υπουργών.

“Βρισκόμαστε σε μια αρνητική στιγμή, με αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, αυτό δεν ηταν προδιαγεγραμμένο αν είχαμε λάβει μέτρα εγκαίρως μέτρα” ανέφερε, κάνοντας λόγο για εγκληματική αμέλεια.

Σαφείς αποστάσεις κράτησε και από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε δημοσιοποιήσει μέσω του φβ την επίσκεψη του σε φιλικό σπίτι μιας οικογένειας στα Χανιά με αποτέλεσμα αυτό να έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Ήταν μια αρνητική εικόνα” παραδέχτηκε ο Α. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας “λάθος” τα σχόλια με τα οποία ο Π. Πολάκης συνόδευσε την επίμαχη ανάρτηση του, διότι ερμηνεύτηκαν ως “προτροπή για μη τήρηση των κανόνων”. Εν τω μεταξύ στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αποδοκίμασαν την ενέργεια του Π. Πολάκη να προβάλλει την επίσκεψη του σε “φιλικό γλέντι στα Χανιά”, ζητώντας από τον Α. Τσίπρα να τον διαγράψει από μέλος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κατάρρευση της πλατφόρμας πανευρωπαϊκά απέδωσε το υπουργείο Υγείας την προβληματική λειτουργία της τηλεκπαίδευσης από τη δεύτερη ώρα του μαθήματος. Γονείς και μαθητές έκαναν λόγο για χαμηλές ταχύτητες και αδυναμία χρήσης των εφαρμογών. Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι σημερινές απουσίες για τα παιδιά που μπόρεσαν να συνδεθούν. την παραίτηση της υπουργού παιδείας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδόθηκε νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες στο Λουτράκι, ο 16χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα, την περασμένη Παρασκευή. Ήδη έχουν συλληφθεί η 15χρονη κόρη του θύματος κι ο 17χρονος φίλος της, από τη Ρουμανία, οι οποίοι θα απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Συκοφαντική χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων την κριτική για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πρωτεύουσας. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο περσινός στολισμός ύψους σχεδόν 1,8 εκατ. ευρώ δεν στοίχισε ούτε ευρώ στους δημότες της Αθήνας. Όσο για τον φετινό στολισμό, ο δήμος σημειώνει ότι προμηθεύεται στολισμό κόστους σχεδόν 600 χιλιάδων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που δεν θα είναι μόνο για τον φετινό εορτασμό. Προσθέτει ότι τα φετινά Χριστούγεννα η Αθήνα «θα λάμψει ακόμα περισσότερο» και «αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση αλλά – κυρίως – αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Tην απόλυση του υπουργού Αμύνης Μαρκ Εσπερ ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω τουίτερ ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τοποθετώντας στη θέση του τον Κρίστοφερ Μίλερ, μέχρι πρότινος διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας.

Ακόμα έξι θετικά κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 16, ανιχνεύθηκαν στην ΑΕΚ τρία εκ των οποίων ανήκουν σε ποδοσφαιριστές.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βρχές, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα