back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σαράντα ένας άνθρωποι έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους από την επιδημία του νέου κορωνοϊου. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δυο χιλιάδες 384 κρούσματα εκ των οποίων τα 588 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 652 στη Θεσσαλονίκη. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 263 ασθενείς.

Η πανδημία στη Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με τα όσα παραδέχτηκε το απόγευμα ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνοντας ότι το 32% των τεστ κορωνοϊού βγαίνει θετικό.

«Δεν προσέξαμε και πρέπει να προβληματιστούμε για το τι κάναμε και ποια ήταν η συμπεριφοράς μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Καλωσοριζουμε τον εξαφανισμένο Υπουργός Υγείας που μετά από 8 μήνες πανδημίας, βγήκε επιτέλους σήμερα στην ενημέρωση των πολιτών και δε βρήκε μισή λέξη να πει για την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 3 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς το ΑΧΕΠΑ, που δέχεται περιστατικά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του χωρίς κανένα διαθέσιμο κρεβάτι για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Τις δηλώσεις του προέδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΑΧΕΠΑ περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, διέψευσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στο ΕΣΥ, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Τους πρότεινε μεταξύ άλλων μηνιαία αμοιβή 2000 ευρώ αφορολόγητα, για ένα εξάμηνο καθώς και αμειβόμενες εφημερίες, πλήρη ή μερική απασχόληση και αμοιβές για επίσκεψη κατ’ οίκον. Άμεση ήταν η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών οι οποίοι τονίζουν πως η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο των “Συμπράξεων” μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών πάντα σε βάρος του δημοσίου συστήματος υγείας.
Αύριο αναμένεται η έγκριση από την Κομισιόν του συμβολαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παρασκευάζεται σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Pfizer και έχει 90% αποτελεσματικότητα.

Τον Έλληνα διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου συνεχάρη ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που είχαν διαχειριστεί το πρώτο κύμα του covid 19 με επιτυχία, επισήμανε την ανάγκη ώστε να υπάρξει συντονισμός για τη διανομή του εμβολίου και τον εμβολιασμό του πληθυσμού το συντομότερο δυνατόν. Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ζητούν να ενημερωθούν από τον υπουργό Υγείας για την προετοιμασία που έχει κάνει η Ελλάδα για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 .

«Δεν πρόκειται στο όνομα της πανδημίας να συναινέσουμε σε μια αυταρχική διακυβέρνηση γιατί σε αυταρχική διακυβέρνηση συντείνει ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα και για την δημόσια Υγεία και για την δημόσια Παιδεία» τόνισε από τα Ιωαννινα ο Αλέξης ΤΣίπρας προσθετοντας ότι «η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Θα υπάρξει λογοδοσία από δω και στο εξής», είπε χαρακτηριστικά.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος καλούν αύριο το πρωί τον Παύλο Πολάκη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ανάρτηση φωτογραφίας σε φιλικό τραπέζι χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοίο.

«Απόλυτης προτεραιότητας» χαρακτήρισε το ζήτημα αντιμετώπισης των ετοιμόρροπων κτιρίων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την κοινή αυτοψία με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, σε υπό κατάρρευση ακίνητο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση καταγραφής τους και να θεσπισθεί το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου οι Δήμοι να μπορούν να διαχειρισθούν τα εν λόγω ακίνητα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα