back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μεγαλώνει η λίστα θυμάτων από τις επιπλοκές του κορονοϊού. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 50 νεκρούς, 310 διασωληνωμένους και τρεις χιλιάδες 316 κρούσματα, εκ των οποίων 756 στην Αττική και 828 στη Θεσσαλονίκη.

Στην παραδοχή ότι υπήρξε εφησυχασμός μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και από την κυβέρνηση προέβη ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πορεία της πανδημίας. Σημείωσε ότι δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος ενόψει Χριστουγέννων, «Το λέω ξεκάθαρα, η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς άρχοντες και όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε έτσι όπως εορτάστηκε τελικά η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης αναφέρθηκε σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών και όπου αλλού χρειαστεί πλην της συμπρωτεύουσας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών. «Κλείνω με την πρόταση του κ. Τσίπρα για οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών. Θα υπάρξει ενίσχυση για τα Χριστούγεννα, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι τόνοι στη Βουλή ανέβηκαν και για την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνει η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Υπό τις παρούσες συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και όποιος παρανομήσει θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου είπε ο κ Μητσοτάκης, ο οποίος εκτόξευσε τα βέλη του και κατά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος μέσω ανάρτησης του αμφισβήτησε ότι λειτουργούν και τα 50 κρεβάτια στη ΜΕΘ στο Σωτηρία, μετά από δωρεά της Βουλής.

Ευθείες βολές στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ότι αντί μέτρων πρόληψης σχεδιάζει μέτρα στρατιωτικού τύπου, εκτόξευσε στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάθε μέρα αναιρεί τα μέτρα που έλαβε την προηγούμενη, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι συνέχεια επιρρίπτει την ευθύνη στην επιστημονική κοινότητα. «Έχετε δυσανεξία στην κριτική και το μόνο που κάνετε είναι να αντιπαλεύετε την αντιπολίτευση», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε για Υπουργό Υγείας την καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

«Δεν είναι λύση το lockdown φυσαρμόνικα», επισήμανε στη δευτερολογία της, η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε και τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, λέγοντας ότι θέση μας είναι το αυτονόητο , ότι δηλαδή φέτος ο εορτασμός πρέπει να γίνει σεμνά και μετρημένα, γιατί προέχει η ζωή των ανθρώπων και η δημόσια υγεία.

«Η απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο δεν έχει ως αφετηρία την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αυτό που χρόνια τώρα ενοχλεί την κυβέρνησή σας, αλλά και κάθε κυβέρνηση. Το γνήσιο αντιϊμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του στρατηγικού σας συμμάχου, είπε ο κ Κουτσούμπας.

Να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία ειδικά στη Θεσσαλονίκη

Με ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό και με χαμηλό πυρετό νοσηλεύεται σε απλή κλίνη ΜΕΘ COVID του Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. «Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν. Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Απαγορεύεται από αύριο Παρασκευή η κυκλοφορία στην επικράτεια, 9 το βράδυ με 5 το πρωί. Θα εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία, λόγους υγείας και συνοδεία κατοικίδιων. Κλειστά θα είναι τελικά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ. Από Δευτέρα θα κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 8.30 το βράδυ.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ευρώπη. Στην Ιταλία, 636 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αποδίδεται στον κορονοϊό, και καθε 30 δευτερόλεπτά ένα άτομο εισάγεται σε νοσοκομείο δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στη Βρετανία, ρεκόρ κρουσμάτων, με περισσότερα από 33.000 σε 24 ώρες.

Σε νέο υψηλό οι κατειλημμένες ΜΕΘ στη Γερμανία, όπου 193.186 νοσηλεύονται σε εντατικής θεραπείας. Περισσότεροι από τους μισούς είναι διασωληνωμένοι. Το τελευταίο 24ωρο σε όλο τον κόσμο σημειώθηκαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ενίσχυση των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων, οι κρίσιμες εξελίξεις στη Μεσόγειο και ειδικότερα στη Λιβύη, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και ο ρόλος των ΗΠΑ στην περιοχή, στο επίκεντρο των συνομιλιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι.

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν μετά από τον 16χρονο, η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην υπόθεση της δολοφονίας της μητέρας της κοπέλας στην Αγία Βαρβάρα.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα