back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ από αυτή την ώρα το μέτρο της απαγόρευσης μετακινήσεων έως τις 5 το πρωί. Μοναδικές εξαιρέσεις μετακίνησης η εργασία, λόγοι υγείας και βόλτα με το κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία με την αποστολή sms.

Όσον αφορά τους επιβάτες πλοίων που φτάνουν στον προορισμό τους μετά τις 9 το βράδυ, το υπουργείο Ναυτιλίας διευκρινίζει ότι μπορούν να παίρνουν σχετικές βεβαιώσεις από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για να μπορούν να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης.

Στο επίκεντρο των νέων μολύνσεων του κορονοϊού συνεχίζει να βρίσκεται η Θεσσαλονίκη που σήμερα μετρά 725 κρούσματα από τα τρεις χιλιάδες 38 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 697 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 336 ασθενείς.

Αύριο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Αλλαγές στις ειδικές άδειες, ενίσχυση της τηλεργασίας ακόμα και μετάθεση του υπολοίπου αδείας των εργαζομένων για το επόμενο έτος, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να προσαρμοστεί η αγορά εργασίας σε ενδεχόμενα νέα μέρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Εν τω μεταξύ, τα συνδικάτα προετοιμάζουν κινητοποίηση για τις 26 του μηνός, η οποία λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά γενικής απεργίας.

Την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός λόγω της ανακάλυψης του εμβολίου, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοιού. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι δωρεάν για όλους.

Το νοσοκομείο Σωτηρία, επισκέφθηκαν σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξαν πως ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στη Βουλή και πως μόνο 25 κρεβάτια της ΜΕΘ από τα 50 που δώρισε η Βουλή μπορούν να υποδεχθούν ασθενείς.

Προβληματισμός επικρατεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων και τα κρούσματα του κορονοϊού.

Σε 68 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά από έφοδο στο Πολυτεχνείο. Οι προσαχθέντες διαμαρτύρονται για την απαγόρευση της πορείας για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη. Σε άλλη αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου συνελήφθησαν 23 άνδρες και μια γυναίκα που επιχείρησαν να καταλάβουν την Πρυτανεία.

Η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει, όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου και 25 Μαρτίου, αλλά και όπως δεν γιορτάστηκε το Πάσχα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, σημείωσε προσθέτοντας ότι δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές.

Nέες καταθέσεις και στοιχεία έχει στα χέρια του ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Με βάση τα στοιχεία αυτά ο δικαστικός λειτουργός θα επαναφέρει το αίτημά του για αναβάθμιση της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα για υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα οποία το αποδεικτικό υλικό δείχνει λάθη και ανεξήγητη ολιγωρία. Παράλληλα αναμένεται να διευρύνει και τον κύκλο των κατηγορουμένων και με νέα πρόσωπα.

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2021. Το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει και έναν κωδικό, ο οποίος θα σκανάρετε και η πληρωμή θα γίνεται εύκολα μέσω mobile banking, έτσι θα αποφεύγετε η επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

Ενισχύει ο δήμος Αθηναίων τον ειδικό μηχανισμό στήριξης «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». «Ενισχύουμε την ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.athina984.gr.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών στον Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τις 8.000, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε ως θέμα την επίλυση ζητημάτων ανθρωπιστικού χαρακτήρα στη συγκεκριμένη περιοχή, μετά την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε στις 9 Νοεμβρίου.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής προβλέπονται για αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα