back to top
26.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

26.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα κρίνει το πλάνο του Βοτανικού

Διαβάστε επίσης

Το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τον τελευταίο λόγο για την παροχή κεφαλαίων για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Τα μνημόνια συναντίληψης που θα υπογράψουν για τη Διπλή Ανάπλαση η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, με τον Δήμο Αθηναίων και τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, χρειάζεται ένα ακόμη βήμα. Το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός, αλλά ο πιο σπουδαίος κόμβος για την υλοποίηση του σχεδίου.

Πρόκειται για τον μηχανισμό που σύστησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος θα διανείμει πανευρωπαϊκά περίπου 750 δισεκατομμύρια ευρώ (μέσω δανείων και επιδοτήσεων) για την ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας. Για την Ελλάδα αντιστοιχούν περίπου 32 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δημόσιες επενδύσεις ή για ιδιωτικά έργα μεγάλης σημασίας.

Από αυτόν τον μηχανισμό φιλοδοξούν να αντλήσουν κεφάλαια για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης ο Δήμος Αθηναίων και τα αρμόδια υπουργεία. Τα κυβερνητικά στελέχη και οι δημοτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ασχολούνται με το πρόζεκτ, έχουν εντοπίσει τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία πιστεύουν ότι θα «κουμπώσει» το χρηματοδοτικό πλάνο τους.

Όμως και πάλι αυτό δεν θα είναι αρκετό και οριστικό, καθώς όλες οι εξελίξεις τελούν υπό την αίρεση της εποπτεύουσας αρχής που θα διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Το συγκεκριμένο όργανο θα αναλάβει τη διαχείριση των κονδυλίων και θα αποφανθεί για το αν η Διπλή Ανάπλαση πληροί τις προδιαγραφές για να λάβει την χρηματοδότηση.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα