back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Αριθμός ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, που ανέρχονται πλέον σε 480, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 60 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – στους 1288 συνολικά – 3.209 τα νέα κρούσματα, με έκρηξη στη Θεσσαλονίκη, που μετρά 905 – 564 στην Αθήνα.

Τριψήφιοι αριθμοί επίσης σε Λάρισα, Πέλλα Ημαθία, Κιλκίς και Δράμα. Ισχυρή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τις άδειες κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη να ανέρχονται το πρωί σε μόλις 12.

Το Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού ανέλυσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι θα κάνει πρώτος το εμβόλιο, όταν αυτό φτάσει στη χώρα μας. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 1.018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός. Η Ελλάδα θα προμηθευτεί σταδιακά 25 εκατομμύρια δόσεις από τα εμβόλια που θα λάβουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, οι οποίες επαρκούν για τον εμβολιασμό 12,5 εκατομμυρίων ατόμων. Το εμβόλιο θα γίνεται δωρεάν και σε εθελοντική βάση, στα εμβολιαστικά κέντρα που θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια, με ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή sms.

Τον “οδικό χάρτη” της σταδιακής άρσης του lockdown έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Έτσι, προς τα τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου, αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο, ενώ πριν από τα Χριστούγεννα, ανοίγουν εστιατόρια και καφέ, όχι όμως κέντρα διασκέδασης και μπαρ.Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Λάρισα. Έκανε λόγο για ανεπάρκεια της της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση και επεσήμανε ότι η άρνησή του Πρωθυπουργού, όπως είπε, έστω και στο πέντε, σε ένα σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και αντιμετώπισης της πανδημίας “είναι μία πολιτική επιλογή που θα έχει σοβαρές συνέπειες”.

Με προβλήματα και καθυστερήσεις σημαδεύτηκε η πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Όπως αναφέρουν γονείς σε αρκετές περιοχές της χώρας, μία ώρα μετά την έναρξη των τηλεμαθημάτων, γύρω στις 3:00 μμ, η πλατφόρμα λειτουργούσε με καθυστερήσεις και σε πολλούς μαθητές διεκόπη η σύνδεση. Πηγές του υπουργείου Παιδείας κάνουν λόγο για μεμονωμένα προβλήματα, λόγω υπερφόρτωσης του σχολικού δικτύου, για τα οποία γίνονται προσπάθειες επίλυσής τους. Σύμφωνα με το υπουργείο, περισσότερα απο 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου συνδέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, που αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές.

“Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα. Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κ. Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε. Το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κ. Κεραμέως πανηγυρίζει”, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πράσινο φως” από την Κομισιόν για την εκταμίευση 767 εκ. ευρώ τον Δεκέμβριο προς τη χώρα μας, με εύσημα στην 8η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, που αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης, προχωρούν στις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Βαρύ, ωστόσο, το αποτύπωμα των προγραμμάτων στήριξης στο χρέος. Έτσι, μετά την εκταμίευση των 2 δις του προγράμματος SURE, το χρέος αναμένεται να φτάσει φέτος τα 339-340 δις ευρώ και σε συνδυασμό με τη μεγάλη ύφεση του 10%-10,5% να αντιστοιχεί στο 206% του ΑΕΠ.

Σοκ και δέος, την ίδια ώρα, στους τζίρους των επιχειρήσεων, με τις απώλειες να υπολογίζονται σε 13,1 δις ευρώ, ποσοστό 15,8% το γ’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ – εστίαση και καταλύματα δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιώντας κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε νωρίτερα, στην έναρξη της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ότι εάν δεν ανταποκριθεί στη προτροπή για διάλογο με καλή πίστη, τότε θα είναι αναπόφευκτο για την ΕΕ να λάβει μέτρα. Αιχμές και προς τη στάση του ΝΑΤΟ: “οι σύμμαχοι δεν μπορούν να συνεργάζονται με ομάδες τζιχαντιστών. Δεν μπορούν να προχωρούν σε δοκιμές S-400. Αυτές οι πρακτικές υπονομεύουν τις αξίες του ΝΑΤΟ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι σχετικά με τις πρόσφατες προκλήσεις της Άγκυρας στα Βαρώσια θα γίνει μια πρώτη συζήτηση μεθαύριο, στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ενώ η συνολική στάση της Τουρκίας θα τεθεί επί τάπητος στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Δεκέμβριο.

Περισσότερες από 400 προσαγωγές, οι 100 στην πρωτεύουσα, χθες μετά τα επεισόδια για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος 5 ατόμων. Έρευνα για το πώς συγκεντρώθηκαν 1.500 άτομα του ΚΚΕ στο κέντρο της πόλης, προανήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Μόνο νίκη θέλει απόψε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου κόντρα στη Σλοβενία. Περισσότερα από τον αθλητικό μας συντάκτη, Ανδρέα Χανιά…

Καιρός

Βροχές, αύριο στη χώρα. Εντονότερα τα φαινόμενα στο Αιγαίο, με καταιγίδες, πιθανότατα χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Στην Αττική αύριο, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένιση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 16 βαθμοί Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα