back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αριθμό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, που ανέρχονται πλέον σε 480, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 60 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – στους 1288 συνολικά – 3.209 τα νέα κρούσματα, με έκρηξη στη Θεσσαλονίκη, που μετρά 905 – 564 στην Αθήνα.

Τριψήφιοι αριθμοί επίσης σε Λάρισα, Πέλλα Ημαθία, Κιλκίς και Δράμα. Ισχυρή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τις άδειες κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη να ανέρχονται το πρωί σε μόλις 12 – 20 νοσηλεύτριες από Κρήτη, Κομοτηνή και Άργος σπεύδουν στη συμπρωτεύουσα για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, δίνει και ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Αναστάσιος Κυριακίδης.

Ο υπουργός ανέλυσε το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού όταν φθάσει το εμβόλιο, τονίζοντας ότι θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 1.018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός. Η Ελλάδα θα προμηθευτεί σταδιακά 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, οι οποίες επαρκούν για τον εμβολιασμό 12,5 εκατομμυρίων ατόμων. Το εμβόλιο θα γίνεται δωρεάν και σε εθελοντική βάση, στα κέντρα που θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια, με ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή sms.

“Η κυβέρνηση αντί να δώσει ανάσα στο ΕΣΥ, συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με ένα εμβόλιο, που ακόμα δεν είναι καν διαθέσιμο”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “επικοινωνιακά σόου” και “παιγνίδι με την αγωνία των πολιτών”.

Στο “μέτωπο” των εμβολίων, αποτελεσματικότητα κατά 95% του εμβολίου της ανακοίνωσε η Pfizer. Τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V επεσήμανε ο διευθυντής του ρωσικού κέντρου που ανέπτυξε το εμβόλιο – 753 θάνατοι και 34.283 νέα κρούσματα σήμερα στην Ιταλία, για κατάσταση “κατάρρευσης” κάνουν λόγοι γιατροί της χώρας. Μειωμένος αριθμός κρουσμάτων στη Βρετανία, ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων, ρεκόρ θανάτων, την ίδια ώρα, (96 συνολικά) στη Σουηδία.

Τον “οδικό χάρτη” της σταδιακής άρσης του lockdown έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Προς τα τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου, αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο, ενώ πριν από τα Χριστούγεννα, στόχος είναι να ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, όχι όμως κέντρα διασκέδασης και μπαρ.

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό από τη Λάρισα. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανεπάρκεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη άρνηση, έστω και στο πέντε, για ένα σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Την παραίτηση της αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων, Αλεξίας Έβερτ, ζήτησε ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” που χρησιμοποίησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τους διαδηλωτές στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία, κατά τη χθεσινή επέτειο του Πολυτεχνείου. “Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό. Υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής Αρχής”, τονίζει ο κ. Μπακογιάννης, αναφέροντας ότι η κ. Έβερτ εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Προβλήματα και καθυστερήσεις στη σημερινή πρεμιέρα τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Πηγές του υπουργείου Παιδείας κάνουν λόγο για μεμονωμένα προβλήματα, λόγω υπερφόρτωσης του σχολικού δικτύου, τα οποία γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν. “Εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας”, τονίζει η εταιρεία Cisco. “Το φιάσκο συνεχίζεται”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιώντας, κατά την έναρξη της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ότι εάν δεν ανταποκριθεί στη προτροπή για διάλογο με καλή πίστη, τότε θα είναι αναπόφευκτο για την ΕΕ να λάβει μέτρα. Αιχμές και προς τη στάση του ΝΑΤΟ: “οι σύμμαχοι δεν μπορούν να συνεργάζονται με ομάδες τζιχαντιστών. Δεν μπορούν να προχωρούν σε δοκιμές S-400. Αυτές οι πρακτικές υπονομεύουν τις αξίες του ΝΑΤΟ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Η Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει απόψε στις 10 παρά 15 στη Ριζούπολη τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στην τρίτη κατηγορίας του Nations League. Για την ελληνική ομάδα, που είναι δεύτερη με διαφορά 2 βαθμών από τους πρώτους Σλοβένους, μόνος δρόμος η νίκη, που θα φέρει άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.

Καιρός

Βροχές, αύριο στη χώρα. Εντονότερα τα φαινόμενα στο Αιγαίο, με καταιγίδες, πιθανότατα χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Στην Αττική αύριο, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένιση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 16 βαθμοί Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα