back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέο “μαύρο” ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών που εκτοξεύθηκαν στους 265 – 101 συμπολίτες μας κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 1815 από την αρχή της πανδημίας – 2135 τα νέα κρούσματα – πάλι πρωτιά της Θεσσαλονίκης, με 607 συνολικά – 401 κρούσματα στην Αττική – 93 τα κρούσματα στη Μαγνησία.

ΕΟΔΥ και υπουργείο Εργασίας αποφάσισαν τη διεξαγωγή rapid tests στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ολόκληρης της χώρας. Αύριο, επίσης, ψηφίζεται από τη Βουλή διάταξη με την οποία απελευθερώνονται ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2 εκ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των γηροκομείων.

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, οπότε και θα υπάρχουν περισσότερα επιδημιολογικά δεδομένα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πλέον οι πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε, επίσης, την προκήρυξη νέων θέσεων στο ΕΣΥ, ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ να καταστούν αορίστου χρόνου μετά από κρίση.

Σκληρή κριτική από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην ΚΟ του κόμματος, χαρακτήρισε “επικοινωνιακές και μόνον” τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αφού, όπως είπε, πρόκειται για ελάχιστες προσλήψεις κι αυτές εκ των υστέρων. Προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επεξεργαστεί σχέδιο για δημιουργία νέου ΕΣΥ με αυξημένες δαπάνες από τον προϋπολογισμό, 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας και γενναίες αυξήσεις μισθών. Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του θα ζητήσει παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών Υγείας λόγω κορονοϊού. “Ο κ. Τσίπρας για όλα έχει την ίδια αντιπολιτευτική συνταγή: πλειοδοσία. Ζητάει τα διπλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στο μεταξύ, τους 21 έφθασαν οι βουλευτές ιατροί που εθελοντικά προσφέρονται να βοηθήσουν το ΕΣΥ. “Είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι οι κορυφαίοι δημοκρατικοί θεσμοί και οι άνθρωποι που τους υπηρετούν, τιμούν και σέβονται τους Έλληνες πολίτες”, τόνισε, ευχαριστώντας τους, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Διάγγελμα στον γαλλικό λαό θα απευθύνει απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο οποίο θα ανακοινώσει σταδιακή χαλάρωση του lockdown, μετά τα ενθαρρυντικά νέα από τον τομέα των εμβολίων και τη μείωση των κρουσμάτων στη χώρα.

Με τρεις νέες Navtex που εξέδωσε σήμερα, η Τουρκία ζητεί την αποστρατικοποίηση έξι ελληνικών νησιών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων. Οι Νavtex αφορούν την Ικαρία, την Πάτμο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Είχε προηγηθεί νέο αυστηρό μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προς την Τουρκία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου: “η Τουρκία δυστυχώς, δεν αφήνει περιθώριο για οποιοδήποτε θετικό θεματολόγιο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”, τόνισε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι “οιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν “καλής θέλησης” της τελευταίας στιγμής, οποιαδήποτε προσχηματική “θετική” χειρονομία, θα έχει μόνο στόχο να αμβλυνθεί η εικόνα της κατ’ εξακολούθηση απαράδεκτης παραβατικής συμπεριφοράς”.

Tην οργή Ελλήνων ευρωβουλευτών, προκάλεσε η απόφαση να δοθεί ο λόγος στον χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια. Για “μέρα ντροπής για το Σώμα” έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Για απαράδεκτη ενέργεια μιλά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Με ομοβροντία πυρών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον αν. υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, να δηλώνει αισιόδοξος ότι μετά από διάστημα 6 μηνών, μπορούμε να βγούμε από την κρίση αρκεί να επιδείξουμε σύνεση και σωφροσύνη, ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής,η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2021.

Την ανησυχία του για την πορεία των δημοσίων εσόδων, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στο κατά πόσον οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν το 2021 να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Πέτρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ξεπέρασε σήμερα, για πρώτη φορά, το συμβολικό όριο των 30.000 μονάδων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι από την έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας στις ΗΠΑ, αλλά και τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε ο Σέρβος μέσος του Ολυμπιακού Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και θα μείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στο μεταξύ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γάλλου, Πιέρ Ντρεοσί, στην θέση του τεχνικού διευθυντή.

Καιρός

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αύριο σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και μεμονωμένες καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Κρήτη – βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, συννεφιά με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά και πρόσκαιρα στον Ευβοϊκό έως 8 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 15 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα