back to top
32.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

32.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Διαβάστε επίσης

Σημείο αντιπαράθεσης αποτέλεσε στη Βουλή, η χθεσινή σύλληψη γυναικών στο Σύνταγμα, με τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν φόβους για αναστολή του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και την κυβέρνηση να χαρακτηρίζει επικίνδυνες τέτοιου είδους θεωρίες.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, εξέφρασε την ελπίδα «να μην αποτελέσει το γεγονός αυτό προάγγελο αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της αστυνομίας στη σημερινή απεργία»,

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ποια διάταξη ισχύει αναφορικά με τις συγκεντρώσεις ισχύει, καθώς το μέτρο που ελήφθη για την επέτειο του Πολυτεχνείου φάνηκε να είναι προσωρινό χαρακτήρα, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ.

Για άσχημες ατραπούς που ανοίγει η κυβέρνηση , έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ενώ ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ 25,είπε ότι υπάρχει κίνδυνος αναστολής των δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος,κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια εντυπωσιασμού, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από ένα νόμο καθαρά υγειονομικής κατεύθυνσης».
Πολύ επικίνδυνη χαρακτήρισε την τακτική κάποιων να χρωματίζουν πολιτικά τον ιό, ο παριστάμενος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής,σημειώνοντας ότι τα περί αυταρχισμού της κυβέρνησης, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα