back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ-πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνάντησής του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ενώ σε συνέντευξή του, σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης σημείωσε ότι « μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Για “επικοινωνιακό σόου” του κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενώ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “πριν ασχοληθεί με το «νέο ΕΣΥ» ας ασχοληθεί με το σημερινό που καταρρέει με ευθύνη του”.

“Κάθε φορά που έχουμε νέο κύμα πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης ανακαλύπτει την αξία του ΕΣΥ. Και στην πράξη δεν κάνει απολύτως τίποτα, γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί” αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Τήρηση των μέτρων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού ενόψει της εορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα συνέστησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα. «Δεν θα διαπραγματευτούμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μία ευθύνη προστασίας» τόνισε ο υπουργός.

Μεγάλο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε όλη την Αττική εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Συνελήφθησαν 14 άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα ενώ εξακριβώθηκαν πάνω από 850 περιπτώσεις διακίνησης , οι περισσότερες μέσα σε σχολικά κτίρια. Όπως προέκυψε από την έρευνα το δίκτυο που ήταν χωρισμένο σε δύο υποομάδες μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία και με βάση σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Γαλατσίου ή το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας τα διακινούσαν στο κέντρο της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή. Μετά από έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 10 κιλά ινδικής κάνναβης, 172 γραμμάρια κοκαΐνης , περίστροφο και πιστόλι κρότου, πάνω από 39.000 ευρώ, 5 αυτοκίνητα, 6 μοτοσικλέτες και 36 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φτωχότερη είναι από χθες η οικογένεια του Αθήνα 9.84 μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου. Ενός ανθρώπου που σε όλη του τη ζωή διακρίθηκε για το υψηλό του φρόνημα, την ευθύνη και την ακεραιότητά του, ανθρώπου ταυτισμένου με την έννοια του ήθους και την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του Αθήνα 9.84, έχοντας τεράστια προσωπική συμβολή στην εδραίωση του πρώτου ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα. Επί 25 χρόνια ήταν επικεφαλής της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “ΑΥΓΗ” και από το 2010 παρέμενε σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της εφημερίδας. Για χρόνια δίδασκε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου, στις 12:30 μμ.

Στην Ακαδημία Πλάτωνος, την Αττική και τον Κολωνό επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για καθαριότητα και αντιγκράφιτι. “Όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται, βήμα – βήμα, το πραγματικό πρόσωπο της πόλης, πίσω από εικόνες που θόλωναν τα χαρακτηριστικά του” αναφέρει σε μήνυμά του στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν Λάρισα – Ατρόμητος και στις 7 και μισή Άρης – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Μεταβολή θα παρουσιάσει από τις πρωινές ώρες αύριο, από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα