back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντιδρούν οι πρατηριούχοι για το “πράσινο τέλος”

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις από τους πρατηριούχους προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει «πράσινο»τέλος στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Είμαστε αντίθετοι, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, σε αυτό το τέλος που θα επιβαρύνει κατά 4 λεπτά τον καταναλωτή και θεωρούμε ότι είναι τιμωρητικό μέτρο για όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης. Ουσιαστικά πρόκειται για μια επιβάρυνση 30 ευρώ στα 1000 λίτρα».

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία έχει υποβάλλει ένσταση στο Υπουργείο να μην μπει το χαράτσι αυτό, που θα έχει και άμεσες επιπτώσεις στον τζίρο των πρατηρίων.

Ο κ. Κιούσης τόνισε ότι οι καταναλωτές, οι πρατηριούχοι και ειδικά οι επαγγελματικοί κλάδοι που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης όπως π.χ. φορτηγατζήδες, τεχνικά έργα , αγρότες, μεταποίηση, κλπ δεν μπορούν ούτε τη σημερινή φορολογία καυσίμων να σηκώσουν», καλώντας μέσω του 9.84 «το υπουργείο Περιβάλλοντος να επανεξετάσει το όλο θέμα και να μην επιβάλλει αυτό το τέλος».
«Η έξοδος από την πανδημία covid19 θα μας βρει όλους υπερχρεωμένους. Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιους καιρούς η κυβέρνηση να σχεδιάζει επιβαρύνσεις οποιουδήποτε είδους», υπογράμμισε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα