back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στα ίδια επίπεδα, στους 600 παρέμειναν οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 85 οι νέοι θάνατοι, 2.406 συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Στα ενθαρρυντικά στοιχεία, η περαιτέρω μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, με 1044 συνολικά, εκ των οποίων, 255 στην Αττική και 213 στη Θεσσαλονίκη, με τις διαγνώσεις να εμφανίζουν μείωση κατά 30% στην Αττική και 20% στη συμπρωτεύουσα. Κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας RT σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. “Απαράδεκτα και κακόβουλα” χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής ασθενών Covid-19. Συνεχίζονται, την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον Πρωθυπουργό να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. “Ο,τιδήποτε άλλο”, τονίζει η Κουμουνδούρου, “συνιστά ομολογία ενοχής”. Σχετική ερώτηση κατέθεσε στον υπουργό Υγείας και ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ενώ παρόμοιο αίτημα διατυπώνει και το ΚΚΕ.

“Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα”, τόνισε, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το πότε θα υπάρξει σταδιακή άρση του lock down. “Ο δρόμος”, πρόσθεσε, ίσως μας φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής και δεν θα πρέπει να έχει πισωγυρίσματα”. Όσον αφορά το εμβόλιο, ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα είναι δωρεάν, όχι υποχρεωτικό, εκτιμώντας ότι θα φτάσει στη χώρας μας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Αναφέρθηκε, επίσης, και στο πρώτο ελληνικό rapid test, που δημιουργήθηκε μέσω της “Εμβληματικής Δράσης” του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκτιμώντας ότι η τιμή του θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική.

Εξιτήριο μετά από 12 ημέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. “Σας παρακαλώ θερμά όλους για μία ακόμη φορά: τηρήστε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας. Αυτοπεριοριστείτε και πειθαρχήστε”, το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου.

Nα μην πολιτικοποιούν τις έρευνες για την προέλευση του νέου κορονοϊού, γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε εμπόδια στην αναζήτηση της αλήθειας, προέτρεψε σήμερα όλες τις χώρες ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ. Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να γίνει γνωστή η προέλευση του ιού, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ο Οργανισμός είναι πολύ υποχωρητικός απέναντι στην Κίνα. Απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές, από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί επιβάλλει η Τουρκία και καθολικό lockdown τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να αναχαιτήσει τη διασπορά του κορονοϊού. “Δεν υπάρχει άλλη λύση”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

“Ναι” από το Eurogroup στην εκταμίευση 767 εκ. ευρώ για τη χώρα μας – παράλληλο μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. “Αυτά είναι υπέροχα νέα για την Ελλάδα και για ολόκληρη την ευρωζώνη. Αντικατοπτρίζουν τη σκληρή δουλειά και τα καλά αποτελέσματα που πέτυχε η χώρα”, τονίζει, μέσω Twitter, o πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου. Την απόφαση του Eurogroup χαιρετίζει και ο πρωθυπουργός, σημειώνονας ότι “η προσήλωσή μας στις μεταρρυθμίσεις είναι ακλόνητη και τα οικονομικά μέτρα ανακούφισης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν αποτελεσματικά”.

“Πράσινο φως” για την είσοδό τους στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής πήραν 12.361 επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε, μέχρι σήμερα το πρωί έγιναν 419.000 αιτήσεις για τον 4ο Κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, από επιχειρήσεις με διπλάσια παρουσία εργαζομένων από τις προηγούμενές φορές. Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι αύριο θα εκδοθεί ανακοίνωση και για τον 5ο Κύκλο, που θα καλύψει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, διασαφηνίζοντας ότι καμία από τις νέες επιχειρήσεις που θα κάνουν αίτηση, αν πληρούν τα κριτήρια, δεν θα αποκλειστούν από το μέτρο ενίσχυσης.

Στα 534 ευρώ, και όχι στα 800, που ίσχυσε για τον Νοέμβριο, επιστρέφει ο υπολογισμός της ειδικής αποζημίωσης για τις αναστολές εργασίας του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το ακριβές ποσό για κάθε ημέρα αναστολής είναι 17,8 ευρώ.

Επιθετικό και προκλητικό χαρακτήρα έχουν όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο από την πλευρά της Τουρκίας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. Χαρακτήρισε, ωστόσο, “καλό σημάδι” το γεγονός ότι το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” επέστρεψε στην Αττάλεια, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι “εξακολουθούμε να έχουμε μπροστά από την Κύπρο γεωτρητικές δραστηριότητες”.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

“Αχρειότητες” χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, κατά τη σημερινή επανάληψη της δίκης του για αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος. Ο Σαρκοζί διατρέχει τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και πρόστιμο 1 εκ. ευρώ.

Άνδρας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας της Ρωσίας αυτοκτόνησε εν ώρα υπηρεσίας μέσα στο Κρεμλίνο. Διαψεύδεται από το Κρεμλίνο ότι ο συγκεκριμένος άνδρας υπηρετούσε στο τμήμα που ήταν επιφορτισμένο με την ασφάλεια του Ρώσου προέδρου.

Καιρός

Πτώση της θερμοκρασίας αύριο, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας. Βροχές στα ανατολικά και νότια και μεμονωμένες καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι, έως 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Στην Αττική, συννεφιά με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένιση. Μέγιστη θερμοκρασία 13 βαθμοί Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα