back to top
28.7 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

28.7 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Περιζήτητοι οι διανομείς φαγητού την περίοδο της καραντίνας

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα επαγγέλματα που διασώζεται στην καραντίνα είναι του διανομέα φαγητού. Άτομα όλων των ηλικιών στρέφονται αναγκαστικά σε αυτό το επάγγελμα λόγω της κατάστασης, αντιμετωπίζοντας αντίξοες συνθήκες.

Περιζήτητο έχει γίνει το επάγγελμα του διανομέα φαγητού την περίοδο της καραντίνας. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, λόγω των αυξημένων παραγγελιών που παρατηρούνται τις βραδινές ώρες, κυρίως μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, προχώρησαν σε ενίσχυση του προσωπικού διανομέων φαγητού.
Διέξοδο στο επάγγελμα του διανομέα βρίσκουν άτομα όλων των ηλικιών, ακόμη και ηλικίες άνω των 55 ετών-που είναι κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης- προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.

Η μεγαλύτερη κίνηση τις ημέρες της καραντίνας παρατηρείται σε καταστήματα έτοιμου φαγητού, fast food και σουβλατζίδικα που κάνουν διανομή φαγητού. Οι παραγγελίες αυξάνονται κατακόρυφα μετά τις 9 το βράδυ που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα περισσότερα καταστήματα εστίασης παρέχουν την δυνατότητα στον πελάτη να κάνει την παραγγελία του με δυο τρόπους: Με τον παραδοσιακό τρόπο ( δηλαδή το τηλέφωνο επικοινωνίας) ή μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας από οργανωμένες «σελίδες» που προσφέρουν εναλλακτικές προτάσεις στο φαγητό.

Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο ότι, κάποια καταστήματα εστίασης απασχολούν το διπλάσιο προσωπικό σε delivery, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Από την περίοδο του περασμένου Μαρτίου, δηλαδή της πρώτης καραντίνας, ήταν που πήραν την απόφαση οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να αυξήσουν το δυναμικό τους σε delivery.

Ωστόσο, οι περισσότεροι που στρέφονται πλέον αναγκαστικά σε αυτό το επάγγελμα, αντιμετωπίζουν αντίξοες συνθήκες εργασίας. Πρώτα από όλα εκτίθενται στους κινδύνους της νέας καθημερινότητας με τον κορονοϊό. Επίσης, η διανομή του φαγητού με δίκυκλα γίνεται πολλές φορές κάτω από καταρρακτώδη βροχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σωματική τους ακεραιότητα. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι «πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα που χαρακτηρίζεται από αυξημένους σωματικούς κινδύνους, εξοντωτικά και σπαστά ωράρια, οικονομική ανασφάλεια, δυσχερείς συνθήκες εργασίας, κ.α.).

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα