back to top
30.4 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

30.4 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Από σήμερα οι δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων Δεκεμβρίου και την ειδική αποζημίωση

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα και έως τις 31 του μηνός θα υποβάλλουν δηλώσεις εργοδότες και εργαζόμενοι για την αναστολή συμβάσεων εργασίας και την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης, για τον Δεκέμβριο.

Επομένως, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας, τόσο των επιχειρήσεων των οποίων έχει απαγορευτεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής, όσο και των επιχειρήσεων που πλήττονται, είναι κοινή.

Οι…μεν

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τίθεται σε αναστολή για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη του.

Και οι..ΔΕΝ

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν και οι συμβάσεις εργασίας τους τίθενται σε αναστολή τον Δεκέμβριο ΔΕΝ προβαίνουν σε καμία δήλωση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ.

Μάλιστα, ΔΕΝ απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή τον Δεκέμβριο .

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1.Σε περίπτωση που η επιχείρηση θέλει να υποβάλει δήλωση και για άλλον ή άλλους ΚΑΔ, τότε επαναλαμβάνει για κάθε ΚΑΔ την διαδικασία.

2. Σε περίπτωση εργαζόμενου, με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 30 ημέρες.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα