back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Yψηλός παραμένει ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι, που φτάνουν τους 558. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης 639 νέα κρούσματα, ενώ 62 ασθενείς κατέληξαν, με τους θανάτους να φθάνουν τις 3.687 από την αρχή της πανδημίας.

Την αποφυγή του συγχρωτισμού στις φετινές γιορτές και τήρηση των μέτρων προστασίας, επισήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει. Κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Εθνική συστράτευση για το θέμα του εμβολιασμού από κόμματα και θεσμικούς φορείς, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή υγειονομική άσκηση, με πρωτόγνωρες διαδικασίες. Ζήτησε, επίσης, από την αντιπολίτευση συναινετικό λόγο για να πεισθούν οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους.

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους πληγέντες από την πανδημία, που έχασαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων, από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ μέσω του myBusinessSupport, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επανένταξής τους.

Ανεβάζει την πρόβλεψη για τη φετινή ύφεση, λόγω του νέου lockdown, η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με το διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, η ύφεση θα κλείσει στο -10%, αλλά προβλέπεται ισχυρή ανάπτυξη για το 2021 και 2022 της τάξης του 4,8% και του 4,2% αντιστοίχως».

Έναν διαφορετικό τρόπο για να μοιραστεί με όλους, τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, επέλεξε για τα φετινά Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων. Μέσα από μια μικρή ταινία διηγείται μια αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για τους «αφανείς» ήρωες του Δήμου. «Φέτος ο Δήμος απευθύνει το μεγάλο ευχαριστώ που οφείλει στους ανθρώπους του, τους αφανείς ήρωες, που ακούραστα παραμένουν στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά κάθε μέρα, τονίζει στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Εν τω μεταξύ, Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης οργανώνει στις 23 Δεκεμβρίου ο «Αθήνα 9,84» με στόχο τα έσοδα να στηρίξουν το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του «Αθήνα 9,84» Νίκη Αραμπατζή.

Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής προβλέπονται για αύριο. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα