back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με 158 θετικές ψήφους έναντι 142 κατά, ψηφίστηκε πριν από λίγο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 σε σύνολο 300 βουλευτών. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοιό η ψηφοφορία δεν έγινε κατά τα ειωθότα, και έτσι εκτός από τους 50 βουλευτές που ψήφισαν με φυσική παρουσία οι υπόλοιποι 250 χρησιμοποίησαν την επιστολική ψήφο. Τα κονδύλια για την άμυνα, ψήφισαν 189 βουλευτές από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, 95 παρών από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25. 16 όχι από το ΚΚΕ και ακόμη έναν βουλευτή, που δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα του.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής εξήγγειλε μείωση ενοικίου για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις κατά 80% για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2021.

Τόνισε ότι στον προϋπολογισμό προβλέπονται εφεδρείες 7,5 δις για την αντιμετώπιση των
Αναφερόμενος στο εμβόλιο τόνισε ότι σε λίγα 24ωρα ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους και θα ονομαστεί επιχείρηση “Ελευθερία”.
Προειδοποίησε πάντως ότι θα συνεχίσει να καραδοκεί η απειλή μέχρι να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού γι’ αυτό και η προσήλωση στα μέτρα προστασίας πρέπει να συνεχιστεί.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε επίσης ότι σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί στην Αθήνα η συμφωνία για 18 αεροσκάφη Rafale που θα αποκτήσει η χώρα εντός του 2021 από την Γαλλία.

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική της αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι είναι σαφέστερες από ποτέ υπέρ των δικαίων της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

«Αν μια λέξη χαρακτηρίζει το Προϋπολογισμό που παρουσιάζετε αλλά και τη διαχείριση που κάνετε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και την κυβέρνησή σας συνολικά, αυτή η λέξη είναι: αποτυχία», τόνισε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη και έχετε χάσει και τον έλεγχο… Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτύχατε στη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της κοινωνίας. Αποτύχατε στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Εκτός τόπου και χρόνου», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά,. Όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός αποτυπώνει και υπηρετεί μια συντηρητική πολιτική, ενώ είναι κοινωνικά άδικος και αντιαναπτυξιακός. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα και διερωτήθηκε αν πραγματικά πιστεύει κανείς, ότι το 2021 θα έχουμε ανάπτυξη 4,8 %.

«Ανεδαφικό, αντιφατικό και ατεκμηρίωτο», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι οι κυβερνητικές προβλέψεις για ταχεία ανάκαμψη το 2021, είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών αλλά και την κοινή λογική.

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια και τις πράξεις που οδήγησαν στη χρεοκοπία και τα μνημόνια από τη μεταπολίτευση έως το 2010, απέστειλε στα κόμματα προς συνυπογραφή, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τοποθέτησή.

Συγνώμη από τον Νίκο Φίλη για την αναφορά του από το βήμα της βουλής σε “ευπαθείς ομάδες” ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση των δύο ανδρών στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ Φίλη στο γραφείο του για να του εξηγήσει ότι δεν είχε καμία πρόθεση προσωπικής προσβολής στην αναφορά του εντός της Ολομέλειας όταν ο Νίκος Φίλης ακούγοντας τον να λέει για τη συμφωνία με τον βόρειο γείτονα μας, φώναξε «Βόρεια Μακεδονία πες το» και εκείνος του απάντησε “Παρακαλώ κ. Φίλη, φορέστε τη μάσκα σας, είστε κι ευπαθής»

“Δεν αισθάνθηκα προσβολή, αλλά είναι άσχημο για έναν πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να μιλά ειρωνικά σε ευπαθείς ομάδες”, του είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε αργότερα μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Νέα αύξηση των θανάτων λόγω των επιπλοκών από τον κορονοιό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους 550 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ καταγράφηκαν 1240 κρούσματα εκ των οποίων 270 στην Αττική και 232 στη Θεσσαλονίκη.

Την ανάγκη για διαρκή αποκλιμάκωση και επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, όπως και την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το συντομότερο δυνατόν, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας που έγινε κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας όπως ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Επικρίσεις κατά της σουηδικής κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι απέτυχε να προστατεύσει τους ηλικιωμένους από την πανδημία, διατυπώνει προκαταρκτική έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η έκθεση τονίζει ότι οι συστημικές ανεπάρκειες στη φροντίδα των ηλικιωμένων σε συνδυασμό με τα ανεπαρκή μέτρα από την κυβέρνηση και των υπηρεσιών συνέβαλαν στον υψηλό αριθμό θανάτων από τον κορονοιο σε γηροκομεία της χώρας.

Στους Μιλγουόκι Μπακς παρέμεινε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς συμφώνησε να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την ομάδα για πέντε χρόνια αντί του ποσού ρεκόρ των 225 εκ δολαρίων.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις, αύριο, στην Αττική – άνεμοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα