back to top
29 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

29 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Σήμερα η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών λυκείων, την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τη σύνδεση της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Το σχέδιο νόμου πάντως έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, και εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές πραγματοποιούν συλλαλητήρια στα Προπύλαια, το Σύνταγμα και έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η δημιουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, η εισαγωγή νέων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η σύνδεση των Επαγγελματικών Λυκείων με την αγορά εργασίας, είναι οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε αντιπολίτευση και εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς προβλέπει επίσης τη δημιουργία της «βαθμίδας του τεχνίτη», με την προώθηση των μαθητών που μόλις τελείωσαν την Γ΄ Γυμνασίου σε μορφές ευέλικτης εργασίας, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει επίσης η πρόβλεψη για συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων.

Η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 12.00, ενώ την ίδια ώρα φοιτητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Παράλληλα, στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, σε κινητοποίηση καλούν σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών, καθώς και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αντιδρώντας τόσο στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση όσο και στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Με εντολή της αστυνομίας τέλος, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο από τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, με αφορμή τα συλλαλητήρια σε Προπύλαια και Πλατεία Συντάγματος.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα